Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri seară, că, în contextul incidentului cu drona din Marea Neagră, pentru România nu există niciun pericol iminent de a fi atrasă într-un conflict cu Rusia sau să aibă o implicare directă în Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, la Digi 24, cât de periculos este incidentul cu drona americană din Marea Neagră.

“Pentru România nu există niciun pericol şi oricum am analiza cu orice specialist pentru România nu există niciun pericol iminent în această perioadă de a fi atrasă într-un conflict cu Rusia sau o implicare directă în Ucraina. În schimb, România face parte din NATO, alături de forţele aliate şi de parteneriatul strategic cu Statele Unite, ajutăm cât putem de mult Ucraina în acest război total nedrept şi incorect. (…) E şi o ştire bună faptul că există o comunicare între Statele Unite şi Rusia. Au discutat despre acest incident. Încă nivelul de discuţie e unul cât de cât acceptabil”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El a mai fost întrebat ce părere are despre curentul populist din România care cere ca ţara noastră să iasă din NATO şi să fie neutră.

“Marile câştiguri ale României şi mă bucur că, cel puţin aici aportul Partidului Social Democrat e de necontestat, şi integrarea în Uniunea Europeană, cât şi în NATO. Şi în astfel de momente vedem cât de importantă este apartenenţa României la Uniunea Europeană şi la NATO. Este exclus. Există voci, am văzut că există şi partide pro-ruse în Bulgaria. Apar astfel de lucruri în situaţii de criză. De aceea şi decizia noastră a fost de a ne implica în actul de guvernare alături de adversarul tradiţional al Partidului Social Democrat, Partidul Naţional Liberal, într-un moment în care ne aflam în pragul unei crize sociale. De obicei, crizele sociale declanşează astfel de atitudini. Este exclus. Aportul României nu se negociază pe care trebuie să-l aibă în conflictul din Ucraina. Suntem cei mai expuşi, având graniţa cea mai lungă cu Ucraina”, a explicat liderul PSD.

El a mai menţionat că direcţia României este una clară, în interiorul Uniunii Europene şi de membră NATO.

“Este de fapt marele câştig post-decembrist pe care îl are România în acest moment. Direcţia României e una clară, de membră a Uniunii Europene şi de membru NATO. Vedeţi cât de vulnerabil este statul Republica Moldova? Iarăşi cred că nu are nimeni ce comenta. Noi, ca şi români, avem nişte obligaţii chiar dacă facem nişte eforturi statale, chiar dacă venim cu nişte eforturi pentru românii noştri de peste Prut trebuie şi suntem obligaţi să facem acest lucru”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.