Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că ”linia roşie” pe care o respectă în politică este evitarea jignirilor în discursul celor de la PSD, el susţinând că trebuie, în schimb, spus adevărul. ”În istoria de după 1989, întotdeauna, fără excepţie, când a fost greu României a trebuit să vină PSD şi să facă ordine. Ăsta este un adevăr şi trebuie spus”, susţine liderul social-democrat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem un aliat şi avem o alianţă în ceea ce priveşte guvernarea împreună cu PNL. Nu am să încurajez niciodată depăşirea liniei roşii în ceea ce priveşte să ne aducem jigniri, dar ce am să încurajez întotdeauna este să spunem adevărul. Adevărul trebuie spus întotdeauna. Trebuie să spunem clar de unde am plecat, trebuie să spunem clar cine a greşit, fiindcă dacă vom continua, după 30 de ani, să pitim adevărul sub preş, nu vom înainta niciodată”, a afirmat Marcel Ciolacu, în discursul ţinut, vineri după-amiază, la conferinţa de alegeri a PSD Suceava. 

El a arătat că niciodată PSD nu a avut un discurs bazat ”pe ură şi învrăjbire”. El a subliniat, în acest context, că social-democraţii nu l-au huiduit pe preşedintele liberal al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

”Noi, PSD, întotdeauna am avut un respect suplimentar faţă de oameni, am reuşit, chiar când am făcut greşeli majore, nepermise în politică, să ne revenim, pentru că niciodată noi nu am avut esenţa ideologiei noastre şi esenţa discursului nostru să fie cel de ură, cel de învrăjbire. (...) Restul, de obicei, s-au unit împotriva noastră, noi eram ba ciumă roşie, ba distrugeam România. Dar întotdeauna în istoria modernă a României, de după 1989, întotdeauna, fără excepţie, când a fost greu României a trebuit să vină PSD să facă ordine. Ăsta este un adevăr şi trebuie spus”, a adăugat Ciolacu.

El a spus că discursul lipsit de ură şi de învrăjbire al PSD i-a făcut pe oameni să respecte acest partid, chiar şi după ce unii dintre membrii săi au făcut ”greşeli mari” în politică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.