Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că suntem la începutul crizei şi trebuie luate măsuri pentru a nu se ajunge la concedieri sau închideri de firme. Liderul PSD a cerut câteva măsuri urgente care ar trebui luate în prima şedinţă de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PSD continuă să acţioneze responsabil, nu fugim şi nici nu ne ascundem! M-am întâlnit cu reprezentanţii mediului de afaceri românesc. La fel ca cetăţenii, şi ei sunt loviţi crunt de epidemia COVID-19. Suntem doar la începutul crizei. Nu trebuie să aşteptăm ca românii să-şi piardă locurile de muncă sau ca firmele româneşti să se închidă. Trebuie să prevenim aceste lucruri”, a scris, duminică, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, câteva măsuri ar trebui luate char în prima şedinţă de Guvern, săptămâna viitoare:

”1. Măsuri economice

- Amânarea pentru 3-6 luni a plăţii contribuţiilor şi a impozitului pe venit pentru angajaţii IMM-urilor din sectoarele puternic afectate de impactul negativ al crizei coronavirus.

- Extinderea schemelor de ajutor de stat pentru IMM-uri şi acordarea unor compensaţii din sprijinul de minimis.

- Rambursarea rapidă a obligaţiilor statului către mediul privat (TVA cu control ulterior, concedii medicale, datoriile regiilor şi companiilor cu capital majoritar de stat).

2. Măsuri sociale

- Suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 10 miliarde de lei, în vederea achiziţionării de medicamente, materiale şi echipamente medicale.

- Asigurarea gratuită de medicamente, materiale şi echipamente medicale, prin intermediul medicilor de familie.

- Asigurarea plăţii facturilor pentru utilităţi şi suspendarea pentru 3 luni a plăţii ratelor bancare pentru persoanele aflate în izolare/carantină”.

Ciolacu consideră că ”nu este timp de pierdut” şi îndeamnă Guvernul, instalat sâmbătă, să treacă la treabă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.