Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că autorităţile din ţara noastră lucrează non-stop cu guvernele din Tel Aviv şi Kiev pentru a-i ajuta pe românii de acolo şi a menţionat că Guvernul României nu va lăsa vreodată pe cineva în urmă. De asemenea, Ciolacu a menţionat că România acordă un ajutor pentru populaţia civilă afectată din Fâşia Gaza.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Facem cu o zi întârziere şedinţa de Guvern săptămâna asta, pentru că am fost împreună cu mai mulţi colegi în cele două zone de război, în Israel şi Ucraina, unde avem comunităţi româneşti importante. Mai exact peste 500.000 de persoane, atât în Israel, cât şi în Ucraina. Prioritatea noastră este să ne protejăm cetăţenii şi, împreună cu guvernele din Tel Aviv şi Kiev, lucrăm non-stop pentru a-i ajuta pe românii de acolo. Guvernul României nu va lăsa vreodată pe cineva în urmă”, a afirmat Marcel Ciolacu.
 
El a anunţat şi că va fi trimis un ajutor umanitar pentru populaţia civilă din Fâşia Gaza. 
 
“Vreau să fac o referire specială la situaţia din Israel. I-am spus premierului Netanyahu că România condamnă ferm atacurile teroriste ale Hamas, soldate cu mii de victime. În acelaşi timp însă, România nu poate asista fără reacţie la drama a sute de mii de oameni nevinovaţi din Fâşia Gaza, care riscă să moară de foame, sete şi frig. Aşadar, ieri am convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi am decis să acordăm un ajutor pentru populaţia civilă afectată din Fâşia Gaza. Ajutorul constă în produse alimentare, apă, haine, pături şi încălţăminte, pe care Ministerul Apărării le va transporta urgent acolo, pe calea aerului”, a explicat premierul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.