Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a afirmat că Guvernul PNL ştie doar să risipească, iar Banca Mondială a scos la iveală, vineri, diferenţa „dintre politicile PSD şi gogoşile electorale ale PNL”. Acesta precizează că venitul mediu pe locuitor a crescut în perioada 2017-2019 de la 9.650 la 12.630 de dolari, fapt pentru care Banca Mondiala a încadrat România în rândul ţărilor cu venituri mari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Guvernul PNL ştie doar să fure şi să risipească. Istoria se repetă cu Iohannis în loc de Băsescu! Diferenţa dintre politicile PSD şi gogoşile electorale ale PNL e scoasă astăzi la iveală de Banca Mondială”, a scris Marcel Ciolacu, vineri, pe Facebook.
 
Preşedintele interimar al PSD a adăugat că PNL a venit la guvernare şi a distrus tot, după ce PSD a majorat venitul mediu pe locuitor în intervalul 2017-2019.
 
„În perioada 2017-2019, venitul mediu pe locuitor a crescut de la 9.650 la 12.630 de dolari. Asta a făcut ca România să fie încadrată în rândul ţărilor cu venituri mari. Ce a făcut PNL? A distrus tot. A prăbuşit economia, veniturile şi nivelul de trai al oamenilor. A crescut deficitele până la cer. S-a împrumutat într-un ritm ameţitor. 86 de milioane de euro pe zi care nu au ajuns nici în economie şi nici la oameni. Doar în buzunarele clientelei liberale. În acest timp, de la lună la lună avem zeci de mii de români care îngroaşă rândurile şomerilor şi mii de firme care şi-au tras deja obloanele. Niciun sprijin concret din partea Guvernului, doar promisiuni că va fi bine peste 10 ani! Acum înţelegeţi de ce am spus că PNL a copiat prost de la PSD?!”, a mai explicat Ciolacu.
 
Acesta a comparat guvernarea PNL cu fabula „greierele şi furnica”.
 
„Mărturie e istoria: întotdeauna PSD la guvernare a clădit bunăstare, în timp ce dreapta a risipit tot generând austeritate, sărăcie şi şomaj. E ca în greierele şi furnica: sunt unii care MUNCESC tot timpul, în timp ce alţii care cântă la chitară toată vara, se distrează pe la chermeze guvernamentale şi trag de halbe pe la terase cu prietenii RISIPESC tot”, a conchis şeful Camerei Deputaţilor.
 
Banca Mondială a promovat România, în 2020, în rândul statelor cu venituri mari. La sfârşitul anului, potrivit clasificării făcute de Banca Mondială, ţara noastră avea un venit brut naţional pe cap de locuitor de 12.630 de dolari, comparativ cu 11.290 de dolari în anul 2018.
 
Clasificarea prezentată de Banca Mondială centralizează date din anul 2019 şi nu iau în calcul perioada în care epidemia de coronavirus a avut impact asupra economiei globale. 
 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.