Premierul Marcel Ciolacu s-a referit, miercuri, la Buzău, la negocierile îndelungate care au fost purtate cu Comsia Europeană, astfel încât procentul de 9,4% din PIB impus pentru creşterea pensiilor să fie emilinat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ciolacu, aflat în vizită oficială în judeţul Buzău, s-a referit la finalizarea negocierilor cu Comisia Europeană pentru PNRR.

”Am finalizat negoiarea PNRR cu Comisia Europeană şi am scos cei 9,4 care limitau creşterile pensiilor din România până în anul 2070. Nu mai are rost să spun cine a făcut această grozăvie”, a afirmat premierul.

Acesta a vorbit despre negocierile dificile: ”Au fost săptămâni şi luni întregi de discuţii între miniştri, echipele tehnice, eu personal, ca să reuşim să scoatem acest 9,4 impus în PNRR”.

Comisia Europeană a aprobat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), care, în forma sa modificată, include şi capitolul REPowerEU, a transmis, marţi, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Ministrul Adrian Câciu a transmis că limitarea de 9,4% din PIB cu privire la sistemul public de pensii nu se mai regăseşte în modificarea aprobată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.