Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Antena 3, despre viitorul coaliţiei de guvernare, că după alegeri, cum arată în acest moment procentele şi formaţiunile care vor intra în viitorul Parlament, soluţia rămâne tot o coaliţie. Este sistemul german, fiecare candidează şi apoi se pun toate în acelaşi coş, a mai spus Ciolacu, el confirmând că, după preluarea de către Nicolae Ciucă a şefiei PNL, se va face rotaţia premierilor, în mai 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După alegeri, cum arată în acest moment procentele şi formaţiunile care vor intra în viitorul Parlament, din punctul meu de vedere, soluţia rămâne tot o coaliţie”, a spus preşedintele PSD. 

Întrebat ce se va întâmpla la alegeri, când partidele vor intra în campanie, Marcel Ciolacu a spus: ”Este sistemul german, fiecare candidează şi apoi se pun toate în acelaşi coş.  Vedeţi să se creioneze altă majoritate? Eu nu văd”. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Marcel Ciolacu a precizat că au demonstrat că au capactatea de se uni şi a trage căruţă în aceeaşi direcţie, pentru a găsi cele mai bune soluţii. 

”Avem acest dialog în interiorul coaliţiei, chiar dacă domnul prim-ministru a devenit între timp preşedintele PNL, şi devenind automat adversar politic al meu şi al PSD-ului”, a arătat preşedintele PSD. 

Despre rotaţia premierilor, potrivit protocolului coaliţiei, Ciolacu a spus: ”Domnul Ciucă, fiind preşedintele partidului, va veni cu siguranţă un premier din partea PSD. Important este ca şi până atunci să fim eficienţi”, a spus Ciolacu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.