Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că Parlamentul va trece cât mai rapid prin Parlament Legea pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon, pe care preşedintele Klaus Iohannis a trimis-o spre reexaminare, şi actul normativ va fi trimit din nou la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ştiţi că a fost legea iniţiată de colegul meu, Titus Corlăţean. Vom proceda cum am făcut şi prima oară. Vom trece cât mai rapid această lege şi o vom trimite din nou la promulgare”, a afirmat Marcel Ciolacu miercuri la Dâmboviţa. 

Senatorul PSD Titus Corlăţean, iniţiatorul legii, a scris pe Facebook că preşedintele Klaus Werner Iohannis nu a fost, nu este şi nu va fi preşedintele nostru, al românilor. Este o persoană care dispreţuieşte simbolistica naţională românească şi care le refuză românilor bucuria de a sărbători, potrivit legii, recunoaşterea internaţională a Marii Uniri a Transilvaniei cu România”.

Corlăţean a adăugat că „şeful statului nu se poate substitui voinţei Parlamentului şi nici Curţii Constituţionale, instituţii care au decis deja asupra oportunităţii, legalităţii şi constituţionalităţii acestei legi şi, mai presus de orice, nu poate câştiga bătălia împotriva propriului popor, a simbolisticii fundamentale româneşti, care trebuie onorată şi care trebuie să marcheze în egală măsură şi onoarea memoriei unor demni înaintaşi, care au pus mai presus de orice interesele naţionale româneşti în detrimentul altor interese, mult mai mărunte, omeneşti, egoiste, pe care în prezent le împărtăşeşte pe deplin numitul Klaus Werner Iohannis”.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis marţi Parlamentului, pentru reexaminare Legea care are ca obiect de reglementare declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon, informează Administraţia Prezidenţială. „Adoptarea de către Parlament a Legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon a generat numeroase critici, atât din partea experţilor, cât şi a organizaţiilor neguvernamentale”, a argumentat şeful statului.

Pe 15 iulie, Curtea Constituţională a respins, cu majoritate de voturi, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la legea de declarare a zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon. Legea a fost trimisă spre promulgare de către Parlament pe 19 mai, iar sesizarea la CCR a fost formulată de şeful statului pe data de 5 iunie. 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.