Marcel Ciolacu a afirmat că în 2020 când a depus listele electorale deşi în Registrul Partidelor liderul social-democraţilor este Viorica Dăncilă, că atunci fusese congres la PSD şi fusese ales şi că nu ştie că ar fi fost vreun congres la PMP. BEC a respins duminică, înscrierea Alianţei Dreapta Unită deoarece PMP apare în Registrul partidelor politice cu Cristian Diaconescu ca şef de partid, nu Eugen Tomac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele PSD a fost întrebat duminică, la Digi 24 dacă nu a fost aceeaşi situaţie în 2020, ca cea prin care a trecut Alianţa Dreapta Unită când el a depus listele electorale pentru PSD deşi în registrul partidelor lider era Viorica Dăncilă.
 
„Cred că am trăit istorii diferite. Eu nu comentez declaraţiile. Vă spun ce am trăit. Eu am avut congres la Partidul Social-Democrat. S-a făcut vreun congres la PMP?  În vreun fel?”, a afirmat Ciolacu.
 
Moderatoarea a replicat că a fost congres la PMP în 2022 şi a fost ales Eugen Tomac.
 
„Să ducă cu documentele, să arate la judecători”, a afirmat Ciolacu.
 
Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Eugen Tomac a reacţionat la motivul invocat în procesul verbal de constituire a BEC la pentru alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie care spune că PMP nu are reprezentant în Biroul Electoral Central deoarece, potrivit datelor publice înscrise în Registrul partidelor politice, funcţia de preşedinte al PMP este deţinută de către Cristian Diaconescu. El a declarat, sâmbătă pentru News.ro, că în Registrul partidelor politice, în anul 2020, figura Viorica Dăncilă ca preşedintă a PSD, iar la „depunerea membrilor în BEC şi a candidaturilor pentru alegerile din 6 decembrie, a putut semna preşedintele PSD Marcel Ciolacu, care nu era în Registrul partidelor politice”.
 
De asemenea, Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei, a anunţat Cătălin Drulă. Preşedintele USR a anunţat că decizia BEC va fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi a invitat oamenii la evenimentul de duminică din Piaţa Universităţii de strângere de semnături pentru candidaturile la alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.