Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, referitor la contestarea de către PNL şi USR a numirii lui Florin Iordache la şedia Consiliului Legislativ, că este dreptul acestora să o facă. "Nu mai bine nu-l votau, decât să îl conteste?", a întrebat Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre contestarea de către PNL şi USR a numirii lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ, Ciolacu a replicat: "Nu mai bine nu-l votau, decât să îl conteste? E dreptul lor constituţional şi mă bucur că fac acest lucru".

"Eu ştiu că grupul PNL are peste 100 de membri, iar dl Zegrean are 41 de voturi...", a adăugat Ciolacu.

El a negat existenţa vreunei negocieri în privinţa votului pentru Iordache.

Grupurile parlamentare ale USR vor sesiza la CCR numirile făcute marţi de Parlament la Consiliul Legislativ, întrucât candidaţii nu au întrunit numărul de voturi cerut de lege. Legea 73/1993, legea Consiliului Legislativ, prevede că numirea preşedintelui şi a preşedinţilor de secţii se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, a precizat Dan Barna.

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman a anunţat că grupurile parlamentare ale partidului vor ataca la Curtea Constituţională numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

Plenul reunit a votat numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.