Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, vineri, la Buzău, Târgul de Carte Gaudeamus de unde şi-a ales mai multe cărţi, printre care şi pe cea intitulată ”Terente-Zodia Zmeilor”, dar l-a rugat pe Lucian Romaşcanu să-i dea bani pentru a le achita, portofelul fiind în maşină. La Târgul Toamna Buzoiană, premierul a cumpărat cârnaţi de Pleşcoi, pe care a afirmat că-i va mânca în drum spre Bucureşti

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După conferinţa de presă susţinută la finalul întâlnirii pe care a avut-o la Buzău cu fermierii, premierul Marcel Ciolacu a mers la Târgul de Carte Gaudeamus, derulat în apropierea Consiliului Judeţean.

A vizitat standurile mai multor edituri şi şi-a ales câteva cărţi, dar nu a avut bani să le plătească aşa că sarcina achiziţionării i-a revenit preşedintelui PSD Buzău, Lucian Romaşcanu, căruia Marcel Ciolacu i-a cerut să plătească cărţile spunându-i că ”funcţia aceasta vine cu drepturi, dar şi cu anumite obligaţii”.

 

Printre cărţile cumpărate s-a aflat şi cea intitulată ”Terente-Zodia Zmeilor”.

FOTO - Facebook / Editura ARI
FOTO - Facebook / Editura ARI

Ulterior, premierul a mers, însoţit de ministrul Agriculturii, primarul municipiului Buzău, preşedintele Consiliului Judeţean şi preşedintele PSD Buzău Lucian Romaşcanu la Târgul Toamna Buzoiană.

Ciolacu a vizitat standurile producătorilor, a primit cadou seminţe de legume de la standul Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, a fost servit cu must proaspăt de un producător buzoian, după care s-a oprit la un stand al unui fermier care vindea brânzeturi şi a cerut o felie de caş puţin sărat spunându-i vânzătoarei că îi este foarte poftă.

FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian

Un producător de legume din zona Limpezis l-a oprit pe premier şi l-a întrebat când vor acorda ajutorul de minimis pe care producătorii îl aşteaptă de atâta vreme.

Ciolacu l-a chemat imediat pe ministrul Agriculturii, aflat puţin în urma sa, spunându-i că ”este cineva care vrea să te bage în şedinţă”.

Ionuţ Barbu i-a explicat fermierului că întârzierea s-a datorat faptului că Guvernul a suplimentat valoarea ajutorului, dar că plăţile urmează să înceapă de marţea viitoare.

De asemenea, premierul s-a mai oprit în faţa unui producător de cârnaţi, a gustat din produsele oferite şi a cumpărat un kilogram de cârnaţi de Pleşcoi, afirmând că intenţionează să mănânce în maşină în drum spre Capitală.

FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian

Marcel Ciolacu a discutat cu cei prezenţi la Toamna Buzoiană şi în special cu copiii, cu care a făcut mai multe fotografii atât la iniţiativa sa cât şi celor mici.

FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian

Premierul a refuzat să urce pe scenă pentru a deschide oficial Târgul Toamna Buzoiană şi după ce a luat masa la una din terasele amenajate în târg a pornit spre ieşire, vizitând o altă parte din producătorii buzoieni.

Ciolacu s-a îndreptat apoi spre maşină pentru a-şi lua portofelul, după care s-a întors la un producător de brânzeturi de unde şi-a cumpărat 500 de grame de caş şi o bucată de urdă, produse pentru care a plătit puţin peste 40 de lei.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.