Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că este "normală” depunerea mandatului de premier desemnat de către Ludovic Orban şi că PSD nu va merge cu o propunere de premier, excluzând ideea de a susţine un premier liberal. "Ne menţinem varianta că ar trebui un guvern de specialişti până la alegeri", afirmă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În principal îmi menţin punctul de vedere de a nu merge cu nicio variantă, mai ales că preşedintele s-a antepronunţat că nu ia în considerare nicio variantă venită din partea PSD”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi seară, la Digi 24, după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis cu prvire la depunerea mandatului de premier desemnat de către Ludovic Orban.
 
"De la PNL categoric nu. Ne menţinem varianta că ar trebui un guvern de specialişti până la alegeri”, a spus preşedintele interimar al PSD. 
 
El a spus că, în opinia sa, s-a intrat în legalitate.
 
"Cred că s-a intrat în legalitate, s-a respectat decizia Curţii Constituţionale, mergem mai departe. (...) Refuz varianta ca PNL să se ascundă în spatele domnului general Ciucă, am o părere foarte bună despre domnul general Ciucă, un militar de carieră foarte respectat de către Armata Română”, a afirmat Ciolacu.
 
El a mai spus că nu înţelege motivul penru care preşedintele Iohannis acuză PSD de blocaj.
 
"A invocat preşedintele ţării că PSD a încălcat vreo lege sau vreun regulament? Nu! (...) PSD-ul nu a creat această criză”, a spus Ciolacu.
 
El a susţinut că actuala criză politică a fost creată de preşedintele ţării, care a refuzat să desemneze un premier propus de o majoritate.
 
Ciolacu a spus că nu a fost vorba despre un boicot, ci de refuzul de a participa la o "mascaradă”.
 
"Dacă decizia Curţii ar fi fost că domnul Orban este corect desemnat,am fi participat la şedinţă”, a mai spus Ciolacu.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că Ludovic Orban şi-a depus în această seară mandatul de prim-ministru desemnat şi că a convocat pentru miercuri consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier. Iohannis a precizat că miercuri ar putea avea loc ”o desemnare” şi că se va asigura că face ”o desemnare bună”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.