Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în şedinţa de Guvern, că în ciuda tuturor greutăţilor, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş a asigurat astăzi resurse financiare de 13,7 miliarde de lei pentru cheltuielile sociale esenţiale până la sfârşitul anului: pensii, alocaţii, şomaj, educaţie, sănătate, ajutoare de încălzire. Premierul a mai spus că în paralel, ministrul de Finanţe vine în şedinţă şi cu o informare despre progresele realizate în aplicarea instrumentelor fiscale de tip electronic, astfel încât să reducă evaziunea fiscală şi să colecteze mai mulţi bani la buget.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ceea ce priveşte susţinerea mediului privat, astăzi majorăm cu 4 miliarde de lei şi plafonul total al garanţiilor care pot fi acordate în cadrul schemei de ajutor de stat IMM Invest, până la 31 decembrie 2023”, a spus premierul în şedinţă. Ciolacu a precizat că ”noul plafon asigură acces la măsurile din schema de ajutor de stat pentru un număr suplimentar de 4.500 de firme”. ”Estimăm că până la finalul anului vor fi acordate ajutoare de stat pentru circa 31.000 de companii, susţinerea mediului privat fiind o prioritate”, a arătat Ciolacu.

Şeful Executrivului a precizat că, ”în ciuda tuturor greutăţilor, ministrul Boloş a asigurat astăzi resurse financiare de 13.7 miliarde de lei cu care acoperă cheltuielile sociale esenţiale ale statului până la sfârşit de an”.

”Vorbim despre pensii, alocaţii, şomaj, educaţie, sănătate, ajutoare de încălzire”, a subliniat Ciolacu. Premierul a anunţat că în paralel, ministrul de Finanţe vine în şedinţă şi cu o informare despre progresele realizate în aplicarea instrumentelor fiscale de tip electronic, astfel încât să reducă evaziunea fiscală şi să colecteze mai mulţi bani la buget.

”În acelaşi timp, toate proiectele importante de investiţii publice vor continua până la sfârşitul anului fără riscul apariţiei unor blocaje. Ministerul Dezvoltării vine cu o Ordonanţă de Urgenţă care susţine derularea în bune condiţii a Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi a Programului Naţional de Investiţii ,,Anghel Saligny. Iar Ministerul Finanţelor propune un mecanism mai flexibil prin care autorităţile locale să poată angaja cheltuieli noi de investiţii, altele decât cele cu fonduri europene. Aşa cum am mai spus, vom ţine sub control cheltuielile publice, dar - în egală măsură - dăm şansa tuturor primăriilor, consiliilor judeţene şi altor instituţii publice să-şi finalizeze investiţiile începute”, a completat Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.