Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că în şedinţa de Guvern vor fi discutate proiecte legate de investiţii strategice în infrastructură, iar două dintre acestea, în valoare de 1,4 miliarde de lei, au legătură cu modernizarea Portului Constanţa. El a menţionat că România face eforturi serioase pentru sprijinirea Ucrainei prin susţinerea tranzitului de cereale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Avem şi câteva proiecte de investiţii strategice în infrastructură, două dintre acestea, însumând 1,4 miliarde de lei, au legătură cu extinderea şi modernizarea Portului Constanţa. Domnul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, mă bucură faptul că asta se întâmplă chiar a doua zi după Forumul de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări de la Bucureşti. Aceasta este dovada clară şi concretă că România face eforturi serioase în vederea sprijinirii Ucrainei prin susţinerea tranzitului de cereale, dar şi pentru a interconecta regiunea pe zona de infrastructură deoarece puterea noastră economică este esenţială pentru siguranţa noastră ca stat şi pentru construirea unei securităţi regionale extinse”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, la începutul şedinţei de Guvern. 
 
El a anunţat că trebuie discutat şi despre impactul pe care războiul din Ucraina l-a provocat bugetului de stat. 
 
“În paralel, însă, trebuie să discutăm astăzi cu cifre clare şi deja le avem despre impactul pe care războiul din Ucraina l-a provocat bugetului de stat. Am analizat acest aspect şi la Bruxelles, săptămâna trecută, iar oficialii europeni înţeleg situaţia României şi aşteaptă să le trimitem date actualizate în acest sens”, a adăugat Ciolacu.
 
Premierul a precizat că în şedinţa de Guvern sunt şi două proiecte de hotărâri pentru declanşarea procedurilor de expropriere. 
 
“De asemenea, avem două proiecte de hotărâri privind despăgubiri pentru declanşarea procedurilor de expropriere în cazul a două proiecte majore lotul 4 al Autostrăzii Sibiu - Piteşti şi magistrala de metrou M6 1 Mai - Aeroportul Henri Coandă. Mi-aş dori săptămâna viitoare, domnule ministru, să mergem împreună şi pe Autostrada Moldovei, marţi sau miercuri. Dacă am fi avut astăzi Autostrada Moldovei tranzitul din Ucraina ar fi fost unul lejer”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.