Marcel Ciolacu a afirmat că Parlamentul a făcut marţi dreptate pentru cinci milioane de pensionari şi a precizat că pensiile trebuie să crească cu 40%, aşa cum prevede legea. Liderul PSD a adăugat că bani există, însă Guvernul PNL îi mutase în aşa fel încât bugetul ţării ajunsese „puşculiţa electorală” a liberalilor. Ciolacu a mai spus că deficitul bugetar nu va creşte deloc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Astăzi (marţi - n.r.) am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari! Pensiile trebuie să crească cu 40%!  Bani sunt! Guvernul mutase banii pensionarilor, copiilor şi profesorilor în Fondul de rezervă şi în capitolul Acţiuni Generale de la Ministerul Finanţelor, de unde puteau fi folosiţi după bunul plac de Orban şi Cîţu!!! Banii ţării ajunseseră Puşculiţa electorală a PNL! Din care cumpărau primari, traseişti şi voturi!”, a scris Marcel Ciolacu marţi pe Facebook.
El a adăugat că „PSD a făcut ce este corect”.
„Am mutat banii înapoi la oameni! Pentru că sunt ai lor, nu ai lui Orban sau Iohannis! Deficitul bugetar nu creşte cu niciun leu! Singurul impact negativ este pentru Orban şi PNL care rămân fără banii cu care să-şi cumpere noile mandate”, a conchis Ciolacu.
Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de marţi proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%.
Deputatul PNL Gabriel Andronache a solicitat, în plenul reunit de marţi al Parlamentului, ca proiectele de lege prin care este aprobată rectificarea bugetară pe acest an să fie retrimise la comisiile reunite de buget-finaţe pentru a fi adoptat un alt raport, deoarece cel deja aprobat încalcă prevederile legislative şi inclusiv Constituţia. Cererea PNL a fost însă respinsă. Ulterior, la dezbaterile din plen, liderul deputaţilor PNL Florin Roman a anunţat că liberalii vor ataca la CCR proiectele adoptate de Legislativ.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.