Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că "anul viitor, România va plăti numai dobândă un miliard de euro anual la această datorie făcută în ultimele 7 luni de către Guvernul Orban", care se ridică la peste 25 de miliarde de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În primul rând, datoria este, în ultimele 7 luni, de peste 25 de miliarde de euro. Anul viitor, România va plăti numai dobândă un miliard de euro anual la această datorie făcută în ultimele 7 luni de către Guvernul Orban. S-au împrumutat mai mult de o mie de euro pe secundă la dobânzile cele mai mari din Uniunea Europeană, peste 4,75%. Niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva în România. S-au împrumutat din sistemul bancar românesc la maximum, obligaţiunile au fost răscumpărate de BNR şi s-au împrumutat iarăşi”, a afirmat Ciolacu, joi seară, la Antena 3.
 
El a adăugat că economia nu poate fi redresată dacă nu este depăşită criza sanitară, "iar în acest moment România bate pasul pe loc, mai mult, intră din criză în criză sanitară".
 
"Economic, cea mai mare prostie, când este cădere economică, este să tai salarii şi veniturile, să nu laşi venituri nici în consum. De aceea, nu am înţeles, decât dacă urăşti seniorii, nu am înţeles de ce nu pui în aplicare legea cu majorarea pensiilor şi majorarea alocaţiilor, fiindcă sunt nişte drepturi constituţionale, aşa e conferit de lege, de ce nu laşi aceşti bani, dacă tu nu eşti în stare să faci investiţii, măcar să laşi aceşti bani să intre în consum şi să reglezi anul viitor în 2021, balanţa între investiţii şi consum, astfel încât să nu avem inflaţie”, a susţinut Ciolacu.
 
"Noi am ieşit din zona euro. Deci, în acest moment, România a ieşit din zona euro, nimeni nu ne spune. Deci noi ne-am îndepărtat total din Europa. Noi nu luăm măsurile care se iau în Europa în direcţia crizei sanitare, nu luăm măsurile economice care se iau în Europa", a adăugat liderul PSD. 
 
El a explicat că "toată Europa” a luat decizii privind interdicţia de vânzare a acţiunilor societăţilor de stat în situaţie de criză.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.