Cinci dintre cei nouă viitori parlamentari din Sibiu sunt la primul mandat. Unul este de la PNL, actualul viceprimar al municipiului Mediaş, Christine Tellman, doi sunt de la AUR, unul de la PSD, fostul ministru al Turismului Bogdan Trif şi unul de la USR. În urma rezultatelor alegerilor, PSD nu are niciun senator, deşi în actuala legislatură a avut doi. Mai intră în Parlament actualul vicepremier Raluca Turcan (PNL) şi liderul USR, Dan Barna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judeţul Sibiu are 9 parlamentari – 6 deputaţi şi 3 senatori.

În viitorul Legislativ vor intra trei deputaţi de la PNL şi câte unul de la USR, PSD şi AUR. De asemenea, vor fi trei senatori – câte unul de la PNL, USR şi AUR.

În Camera Deputaţilor, judeţul Sibiu va fi reprezentat de actualul vicepremier Raluca Turcan, care a câştigat cel de-al cincilea mandat. Ea este, de asemenea, şi preşedintele PNL Sibiu.

Din partea PNL vor mai fi Christine Tellman, viceprimarul municipiului Mediaş, aflată la primul mandat, şi actualul deputat Constantin Şovăială.

Deputatul Dan Barna, liderul USR, a câştigat un nou mandat, iar PSD Sibiu va avea un singur parlamentar, preşedintele filialei judeţene, Bogdan Trif, fost ministru al Turismului, aflat la primul mandat de deputat.

Alianţa pentru Unirea Românilor, care a obţinut 8,7% dintre voturile exprimate în judeţul Sibiu, va avea un deputat, respectiv Sebastian Suciu, liderul AUR Sibiu.

În Senat, judeţul Sibiu va fi reprezetat de Nicolae Neagu (PNL), actualmente deputat şi care a mai fost de trei ori până acum senator. De asemenea, judeţul va fi reprezentat de Claudiu Mureşan, om de afaceri, din partea USR PLUS, aflat la primul mandat.

AUR va avea şi un senator, în persoana lui Gheorghe Cătană şi el pentru prima dată în Parlament.

În judeţul Sibiu, PNL a câştigat alegerile, cu peste 41%, fiind urmat de USR PLUS, PSD şi AUR.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.