Purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că, din câte a înţeles, preşedintele Klaus Iohannis a avut ”probleme tehnice” şi de aceea nu şi-a exercitat încă votul, nefiind prins încă într-o secţie de votare, dar s-a declarat convins că şeful statului va vota până la ora 21.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de ce preşedintele Klaus Iohannis nu şi-a exercitat încă votul, purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti a declarat că din câte ştie, este vorba de probleme tehnice. 

”Niciun om nu are dreptul să îşi exercite dreptul de vot decât dacă îndeplineşte condiţiile. Am înţeles că domnia sa a avut probleme tehnice de a fi prins într-o secţie de votare”, a spus Preda.

El a spus că nu au înţeles nici liberalii ce s-a întâmplat.

”Am înţeles că nu a putut vota pentru că nu era prins într-o secţie anume. Nu ştiu, nu am înţeles. Cred că până la 21.00 şi preşedintele va vota”, a mai comentat Cezar Preda, adăugând că trebuie întrebată Cancelaria prezidenţială.  

Klaus Iohannis este primul preşedinte care nu şi-a exercitat dreptul de vot dimineaţa. 

Preşedintele s-a aflat la Sibiu în prima parte a zilei, însă nu a fost împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis, la vot.

Carmen Iohannis, soţia şefului statului, a votat, duminică, la Şcoala nr. 4 din Sibiu, unde a mers singură, ea spunând că votează pentru continuarea proiectelor începute şi pentru ca oraşul "să rămână sau să devină şi mai frumos".

Surse oficiale au declarat pentru News.ro că preşedintele Klaus Iohannis va vota la Bucureşti.

Oficiali ai secţiei de vot de la Liceul ”Jean Monnet” din Sectorul 1 declarau că preşedintele Klaus Iohannis nu apare pe listele de vot permanente ale secţiei de votare la care este arondată reşedinţa sa, Vila Lac 3, din cartierul Primăverii, însă va putea vota în Capitală cu dovada mutaţiei. În cazul în care Klaus Iohannis şi-a făcut mutaţia în Capitală în ultimele 45 de zile, listele electorale din Bucureşti nu au fost actualizate, astfel încât aşa s-ar explica absenţa numelui preşedintelui.

Preşedintele Klaus Iohannis declara, pe 28 aprilie, că şi-a stabilit reşedinţa în Bucureşti, astfel că la alegerile locale din 5 iunie va vota pentru Primăria Capitalei şi pentru Primăria de sector.

”Este bine să se ştie că mi-am făcut viza de reşedinţă pe Bucureşti, adică voi vota la alegerile locale aici, pentru primar general şi de sector şi pentru CGMB şi consiliu de sector. Mi s-a părut că este corect aşa, şi în consecinţă voi fi şi mai interesat de felul în care se face campanie electorală pentru Bucureşti”, declara Klaus Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.