Curtea Constituţională a respins joi, cu majoritate de voturi, sesizarea formulată de partidul AUR privind alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În şedinţa din data de 14 ianuarie 2021, Curtea Constituţională a examinat, în cadrul controlului constituţionalităţii hotărârilor Parlamentului, sesizarea de neconstituţionalitate a Hotărârii Camerei Deputaţilor nr.71/2020 pentru alegerea Preşedintelui Camerei Deputaţilor, obiecţie formulată de Grupul parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor. În urma deliberărilor, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins sesizarea, ca inadmisibilă. Decizia este definitivă şi general obligatorie”, arată un comunicat de presă al instituţiei. 

Liderul grupului AUR la Camera Deputaţilor George Simion a anunţat la finalul anului trecut că va sesiza CCR privind modul în care a fost aleasă conducerea forului legislativ. 

„Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei noaptea trecută, la 2.00 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă. Conform Regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare în acest sens la CCR pentru că avem precedente legale”, a afirmat George Simion. 

Gabriel Andronache, liderul deputaţilor PNL, a cerut ca plenul de atunci al Camerei să fie prelungit, după ce aleşii au depus jurământul, pentru a putea fi ales preşedintele Camerei Deputaţilor. Cei de la AUR s-au opus, iar decanul de vârstă care prezida şedinţa şi era reprezentant al formaţiunii AUR a închis întrunirea plenului. Deputaţii Alianţei pentru Unirea Românilor au părăsit sala, însă ulterior, un alt decan de vârstă, reprezentant al minorităţilor a decis reluarea lucrărilor pentru a fi ales preşedintele Camerei şi membrii Biroului permanent al forului legislativ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.