Cătălin Teniţă, deputat de Bucureşti, co-iniţiator al legii Fără infractori pe buletinele de vot, lege promulgată astăzi de preşedintele României, afirmă că meritul esenţial este al societăţii civile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”A fost o zi în care strângeam semnături la o iniţiativă susţinută de întreaga societate, alături de Diana Stoica. Iniţiativa se numea Fără Penali şi ziua a fost 10 august 2018. Şi a mai fost o zi în care am depus tot împreună cu Diana un proiect numit „Fără abuzatori de copii pe buletinele de vot”, un proiect lucrat împreună cu colegii de la Salvaţi Copiii România. De la acele două zile avem astăzi această lege, oricât s-ar bate în piept alţii”, spune Cătălin Teniţă. 
 
El arată că ”meritul esenţial este al societăţii civile”.
 
”Noi, ca politicieni, trebuie să ascultăm şi să luptăm pentru cerinţele autentice ale societăţii.  Aşadar: oameni dragi care aţi fost la 10 august 2018 şi în toate celelalte zile dinainte şi după, victoria este a voastră!  Şi mai avem mulţi paşi de făcut împreună, important e să ne regăsim speranţa şi entuziasmul!”, spune Teniţă. 
 

Proiectul de lege, conceput de deputatul Cătălin Teniţă şi depus în 2021 împreună cu deputata Diana Stoica, prevedea iniţial interzicerea participării în alegeri a tuturor persoanelor condamnate pentru infracţiuni contra minorilor (viol, pornografie, trafic, vătămări corporale grave etc.), până la reabilitare, a transmis deputatul într-un comunicat oficial. 

Luna trecută, textul legii a fost extins printr-un amendament la toate categoriile de persoane condamnate pentru orice infracţiune săvârşită cu intenţie, apoi adoptat cu o largă majoritate, 240 de voturi din 241 „pentru”, în Camera Deputaţilor, cameră decizională, pe 11 octombrie.

Îmi doresc totodată să folosim această oportunitate ca să discutăm mult mai mult despre chestiunile legate de protecţia minorilor împotriva prădătorilor sexuali, în condiţiile în care avem trei noi cazuri sonore de abuzuri cu victime minore doar în ultimele zece zile, cazuri care riscă să fie băgate sub preş dacă nu ajung şi nu rămân în atenţia publicului”, a arătat deputatul Cătălin Teniţă la momentul adoptării legii în Camera Deputaţilor, for decizional. 

 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legile care extind interdicţia de a fi ales consilier local, consilier judeţean, primar, preşedinte al consiliului judeţean ori senator sau deputat şi la persoanele condamnate definitiv pentru comiterea de infracţiuni contra vieţii, contra libertăţii persoanei, privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, contra libertăţii, integrităţii sexuale şi de rele tratamente aplicate minorului, daca nu a intervenit reabilitarea judecătorească sau nu a fost împlinit termenul de reabilitare.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.