Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a solicitat Camerei Deputaţilor acordarea unui concediu plătit de opt zile, numărul maxim potrivit regulamentului, însă i-au fost acordate doar cinci zile, având în vedere că mai solicitase deja zile libere, restul de trei urmând să fie neplătite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a discutat, luni, o cerere de concediu plătit a deputatului PSD Cătălin Rădulescu, pentru opt zile, reprezentând numărul maxim de zile de concediu plătit pe care îl au parlamentarii la dispoziţie.

Cererea a fost respinsă, având în vedere că deputatul îşi mai luase alte trei zile de concediu plătit, astfel încât nu a primit decât cinci zile plătite, plus alte trei zile de concediu neplătit.

În cerere, deputatul a menţionat că vrea ca în această perioadă să îşi facă o serie de analize medicale în străinătate.

Deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu a spus, într-un interviu pentru "Adevărul", că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: "De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”. Mai mult, el spune că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: "Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat."

Marţi, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a deschis dosar penal în cazul declaraţiilor deputatului PSD Cătălin Rădulescu şi face cercetări pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Şi Poliţia Judeţeană Argeş a anunţat că s-a autosesizat după declaraţiile lui Rădulescu şi face verificări cu privire la respectarea Legii privind regimul armelor şi muniţiilor.

Vineri, poliţiştii argeşeni au anulat permisul de port-armă al deputatului Cătălin Rădulescu, după ce au verificat, la locuinţa acestuia, modul în care sunt deţinute armele şi au constatat că parlamentarul păstra fără piedică mitraliera AKM pentru care nu avea dreptul de a deţine muniţie şi au descoperit şi muniţie care nu se potriveşte armei de vânătoare pe care Rădulescu o deţinea legal.

Tot vineri, liderul filialei judeţene PSD Argeş, Şerban Valeca, a spus că declaraţiile deputatului Cătălin Rădulescu au adus ”un prejudiciu imens” PSD, dar că filiala nu a convocat Biroul Permanent Judeţean pentru a discuta atitudinea acestuia întrucât a avut alte priorităţi.

La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara că este "foarte puţin probabil” ca deputatul Cătălin Rădulescu să mai rămână în PSD, în condiţiile în care afirmaţiile sale privind protestatarii sunt "de o gravitate foarte mare”, motiv pentru care el le va propune colegilor sancţiunea maximă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.