Deputatul PSD Cătălin Rădulescu spune că dacă un ministru nu face ceea ce doreşte coaliţia de guvernare, va fi remaniat. Legat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, Rădulescu a precizat că acesta nu a făcut ceea ce doreau PSD şi ALDE să facă, în afară de a cere revocarea procurorului şef al DNA şi procurorului general. Deputatul a spus că social-democraţii vor vota totuşi împotriva moţiunii simple depuse de opoziţie împotriva lui Toader tocmai pentru că a fost iniţiată de partidele din opoziţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Remanierea poate fi pentru orice ministru care alege să facă altceva decât se hotărăşte în coaliţie şi în partid. Dacă nu face ce vrea coaliţia şi partidul, sigur că ministrul ăla nu are cum să stea”, a declarat miercuri Cătălin Rădulescu, în Parlament.

Întrebat dacă a îndeplinit programul de guvernare, Rădulescu a spus „şi da, şi nu”, precizând că a făcut două lucruri importante: a cerut revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA şi revocarea procurorului general. Cu toate astea, spune deputatul, Toader nu a făcut ceea ce voia coaliţia de guvernare să facă.

„În afară de faptul că a făcut două chestiuni pe care le aşteptau majoritatea românilor, şi anume să ceară revocarea doamnei Kovesi după toate abuzurile pe care le-a făcut şi acestui procuror general, dânsul nu a făcut ceea ce am fi vrut noi să facă, adică să ne ajute cu experienţa dânsului în a face modificări la legile justiţiei şi codului penal, ca să nu spună ulterior că nu a făcut el modificările”,  a spus Rădulescu.

Referitor la moţiunea împotriva ministrului Justiţiei, deputatul PSD a spus că social-democraţii vor vota împotrivă pentru că moţiunea a fost iniţiată de opoziţie.

„(...) Nu vom face jocurile opoziţiei, care nu merită. Ei trebuie să se roage faţă de români să-i ierte, pentru că nu au făcut nimic din ce ar fi trebuit să facă, pentru că dacă noi eram proşti şi nu ştiam să modificăm codurile penale, ar fi trebuit să o facă ei. (...) Astăzi (miercuri, n.r.), fiind o moţiune a opoziţiei, noi trebuie să facem jocul politic pe care l-am învăţat de atâţia ani de zile: să votăm împotriva acestei moţiuni simple”, a spus Rădulescu.

De asemenea, întrebat dacă Toader ar fi trebuit să dea OUG pe amnistie şi graţiere şi dacă ăsta era un obiectiv prevăzut în programul de guvernare, Cătălin Rădulescu a spus că amnistia şi graţierea ar trebui rezolvate indiferent de programul de guvernare.

„Amnistia şi graţierea este un lucru (sic!) care trebuie făcut indiferent de ce program ar fi de guvernare. Amnistia şi graţierea rezultă în urma abuzurilor din ultimii opt ani de zile”, a spus Rădulescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.