Preşedintele USR Cătălin Drulă a declarat, joi seară ,că şeful demis de la compania TAROM era omul ministrului de Interne Lucian Bode. Acesta a adăugat că l-a găsit acolo, cât a fost ministru al Transporturilor, a încercat să lucreze câteva luni cu el, dar a dat dovadă de competenţă foarte limitată şi l-a înlocuit, însă ministrul Sorin Grindeanu l-a adus înapoi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acest domn a fost adus la TAROM de Lucian Bode în 2020. Eu l-am găsit acolo. Am încercat să lucrez câteva luni cu dumnealui, a dat dovadă de o competenţă foarte limitată şi l-am înlocuit. Am adus un profesionist din Tarom, domnul Prunariu, este pilot la TAROM, este un profesionist. A fost schimbat după ce nu am mai fost la minister. Domnul Grindeanu l-a adus înapoi pe omul lui Lucian Bode. Să fi fost o favoare pentru Lucian Bode? Asta nu ar fi legal, pentru că avem o ordonanţă de guvernanţă corporativă. (…) Se vede treaba că în toate aceste companii numirile se fac pe cu totul alte criterii decât competenţa”, a afirmat Cătălin Drulă, potrivit comunicatului de presă al USR.

Fostul ministru USR al Transporturilor a amintit că în mandatul său a numit profesionişti în consiliile de administraţie ale companiilor din subordine.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Invit pe oricine vrea să vadă, că sunt informaţii publice, pe cine am numit şi în Consiliul de Administraţie la Tarom. Spun doar ca notă generală - oameni din businessul românesc, care şi-au făcut un nume, oameni din companii cu reputaţie internaţională”, a adăugat Drulă.

Directorul financiar al TAROM Costin Iordache a fost numit, miercuri, director general interimar al companiei, după ce mandatul de CEO al lui Mihăiţă Ursu a ajuns la final, a anunţat Ministerul Transporturilor. La data numirii, Iordache ocupa funcţia de director financiar în cadrul companiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.