Preşedintele USR, Cătălin Drulă, consideră că singura soluţie pentru dezvoltarea reală a României o reprezintă „a treia cale”, a forţelor de dreapta, care timp de 30 de ani s-au opus PSD-ismului şi extremismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Într-un discurs rostit la şcoala de vară a PMP, Cătălin Drulă l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că, prin aducerea PSD la guvernare, a distrus încrederea oamenilor în politică, în procesul democratic, în condiţiile în care „oamenii au votat să nu mai fie PSD la guvernare” şi s-au trezit cu Ciolacu, Grindeanu şi Firea în guvern, aduşi pe uşa din dos.
 
În discurs, la care a asistat preşedintele PMP, Eugen Tomac, Cătălin Drulă a subliniat că responsabilitatea politicienilor de centru-dreapta este „de a face împreună această construcţie politică.”
 
„Alături de dumneavoastră am găsit un parteneriat. Ne uneşte un scop mai mare şi vreau să construim pentru 2024 această mişcare care să dea României o soluţie reală, această construcţie pe care o facem împreună pentru anul 2024. Pentru a oferi românilor o alternativă şi a le reda încrederea în politică, de a le reda românilor, împreună, această speranţă”, a spus preşedintele USR, potrivit unui comunicat al USR. 
 
De asemenea, Cătălin Drulă a afirmat că actuala guvernare PSD-PNL a adus economia românească în pragul dezastrului, iar creşterea taxelor şi a impozitelor pentru cei care muncesc şi care produc valoare adăugată nu este o soluţie viabilă. 
 
Liderul USR a condamnat risipa banului public şi ipocrizia prim-ministrului Marcel Ciolacu, care se preface că reduce cheltuielile bugetare, dar înfiinţează agenţii inutile, cu sute de posturi plătite cu mii de dolari şi o maşină la doi angajaţi, sau cazul achiziţiei celor 300 de BMW-uri pentru Poliţia Română, care ar fi trebuit cumpărate din bani europeni, dar au fost plătite de la bugetul de stat pentru ca achiziţia să nu poată fi anchetată de Parchetul European, transmite USR.
 
În opinia preşedintelui USR, dacă „bugetul nu se închide”, acest lucru este din vina şpăgilor, a contractelor date pe ochi frumoşi, a angajărilor pe pile în agenţii-fantomă şi a cheltuielilor fără noimă, conform comunicatului USR.  
 
„Cei care spun că cheltuielile statului sunt rigide şi că nu avem ce să facem şi că toţi trebuie să contribuim prin taxe mai mult vă mint. Se pierd bani peste tot. Este o ineficienţă colosală în statul român şi furăciune pe măsură”, a adăugat liderul USR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.