Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, marţi seară, că există mecanisme de ajustare a preţurilor la materialele folosite în construcţii, astfel încât şantierele să nu fie oprite. Drulă a vorbit şi despre un parteneriat între Ministerul Transporturilor şi firmele de construcţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Drulă a fost întrebat, marţi seară, la TVR 1, despre riscul blocării şantierelor, din cauza creşterii preţurilor la materiale şi a afirmat: ”Este o situaţie globală, au crescut foarte mult preţurile materiilor prime, dar, din câte ştiu, apar bule (...) E foare sus preţul fierului. Pe de altă parte, în cadrul  contractelor pe care le avem, avem  mecanisme contractuale de ajustare de preţuri. Le dă dreptul acel contract. Avem mecanismele şi caietele de sarcini recente reflectă mult mai bine problemele contractuale”.

Ministrul Transporturilor a afirmat că îşi doreşte un parteneriat cu companiile de construcţii şi spune că nu vrea să fie genul de ministru, caporal.

”Calculele făcute pe PNRR sunt actualizate, la zi. Altfel, eu vreau să facem un parteneriat cu companiilede construcţii. Genul acesta de ministru care urlă, face pe caporalul... până la urmă sunt oamenii cu care noi construim. Nu sunt sfinţi în domeniul ăsta, dar, dacă e nevoie de ajustări, nu o să fim absurzi şi dacă s-au dublat nişte preţuri, nu o să lăsăm şantiere abandonate, cum s-a întâmplat în trecut şi contracte reziliate”, a mai declarat Drulă

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.