Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, critică în termeni duri iniţiativa Alianţei pentru Unirea României (AUR) de a organiza un miting în timp ce restul „lumii civilizate” se solidarizează împotriva liderului de la Kremlin. „Georgică otrăveşte minţi cu vorbele propagandei ruseşti. Ce se întâmplă azi este încă o dovadă că liderii AUR funcţionează ca agenţi ai Moscovei în România şi că miza acestui partid extremist este a de a scoate România din NATO şi UE”, scrie Drulă pe Facebook, referindu-se la mitingul organizat duminică de AUR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Păpuşa lui Putin îşi dă azi arama pe faţă. Ucraina se luptă eroic cu un dictator scelerat. Lumea civilizată se solidarizează împotriva lui Putin. Românii se mobilizează să ajute familiile ucrainene destrămate de război. Georgică manipulează oameni în necaz. Georgică calcă pe cadavre în mod selfie. Georgică otrăveşte minţi cu vorbele propagandei ruseşti.Ce se întâmplă azi este încă o dovadă că liderii AUR funcţionează ca agenţi ai Moscovei în România şi că miza acestui partid extremist este a de a scoate România din NATO şi UE. Nu vor reuşi niciodată. România iubeşte libertatea şi democraţia. România nu va ajunge pe mâna unor trompete trădătoare putiniste”, transmite, pe Facebook, preşedintele USR.
 
Acesta face comparaţia între iniţiativa AUR, de a încolona autocare cu scopul declarat de a susţine demiterea preşedintelui şi acţiunile voluntarilor care se mobilizează în sprijinuj victimelor războiului din Ucraina. 
 
„În timp ce Georgică face coloane de autocare degeaba şi blochează străzi, oamenii decenţi şi buni se mobilizează să ajute refugiaţii ucraineni. Societatea civilă, organizaţii umanitare, cetăţeni simpli se organizează în teren. Colegi de ai mei sunt în vămi, cu camioane de ajutoare, pe telefoane cu autorităţile de aici şi din Ucraina”, mai notează Cătălin Drulă.
 
AUR a anunţat un miting pentru duminică după-amiază.
 
Peste 1.500 de membri şi simpatizanţi ai formaţiunii s-au întâlnit într-un parc de la marginea Ploieştiului şi au plecat cu autocare, microbuze sau autoturisme spre Capitală.  
 
„Suntem alături de cei 500.000 de români din Ucraina şi condamnăm agresiunea rusă, dar regimul Iohannis trebuie dat jos”, a declarat co-preşedintele AUR George Simion.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.