Liderul USR Cătălin Drulă a afirmat că că are semne mari de întrebare legate de cum acţionează Agenţia Naţională de Integritate deoarece ANi nu a lămurit aspectele legate de averea ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila care „nu poate fi explicată”. El a adăugat că nu va fi suspendată din partid Clotilde Armand, acuzată de ANI de conflict de interese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu (întrebat dacă Clotide Armand va fi suspendată din USR - n.r.). Nu, nu este în nici un fel o situaţie de natură judiciară, nu are un dosar în care să fie pusă sub urmărire penală sau trimisă în judecată. Este o acţiune... ANI a dat-o în bară cu foarte multe din aceste acţiuni, cred că putem face o istorie despre constatări ANI, care apoi au fost desfiinţate de justiţie. Mă rog, cea mai celebră este la preşedintele Iohannis în campania electorală din 2014 şi apropo, pentru ceva similar, se numise într-un Consiliu de Administraţie, dacă nu mă înşel, la Compania de Apă, fiind primar la Sibiu. Între timp, s-a lămurit prin lege că astfel de situaţii sunt compatibile şi în cazul dumnealui are o decizie definitivă de la Înalta Curte pe această speţă, s-a introdus şi în lege şi este acolo un articol care permite primarilor să fie manageri de proiecte. De altfel, chiar în ghidurile de la programul respectiv este o întrebare care explică ce trebuie să facă primarul ca manager de proiect. E vorba de un proiect pe anticorupţie, apropo. Probabil că a vrut să coordoneze această activitate, ştim că sunt probleme foarte mari cu reţelele lăsate de ... apropo, sesizarea este făcută de domnul primar anterior, domnul Tudorache, de la PSD, care este anchetat pentru un prejudiciu de 944 de milioane”, a explicat Cătălin Drulă, marţi la RFI.

Chestionat dacă ar fi fost acum în locul lui Clotilde Armand un primar de la PSD sau PNL, în aceeaşi situaţie, i-ar fi cerut demisia, Drulă a răspuns: „Nu, n-ar fi fost un primar în această situaţie, pentru că e o diferenţă fundamentală între a aborda administraţia în mod cinstit şi a încerca să o reformezi şi a te lovi de piedici şi a mufa reţelele de partid la banii publici”. 
 
Potrivit unui comunicat transmis luni de ANI, Clotilde Armand se află în conflict de interese administrativ pentru că a obţinut 18.720 Lei după ce s-a numit pe sine manager al unui proiect finanţat din fonduri europene, din acest statut decurgând şi acuzaţia de incopatibilitate, întrucât a exercitat simultan şi funcţia de primar. De asemenea, ANI a sesizat Parchetul ICCJ, pentru că, în perioada februarie – august 2022, Clotilde Armand a semnat un număr de 5  dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.
 
La rândul ei, primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a afirmat, într-o postare făcută luni pe Facebook, că sesizarea făcută de PNL împotriva ei la ANI arată că „primarul sectorului 1 s-a numit manager de proiect şi a încasat 3.500 euro în 5 luni”. „Nimic mai fals”, a precizat ea, şi a adăugat  că asta ar înseamna că „toţi primarii din România care îşi semnează lunar pontajul sau care îşi măresc indemnizaţia sunt în conflict de interese”.
 
Armand a mai anunţat că depune plângere penală împotriva inspectorului ANI care a refuzat sistematic accesul la dosar şi acuză faptul că un membru PNL a sesizat ANI fiindcă vrea să nu se mai ia şpagă în Primăria Sectorului 1.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.