Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, spune că "bineînţeles" că premierul Viorica Dăncilă nu trebuie să demisioneze, susţinând că prim-ministrul şi Guvernul au avut întotdeauna deschidere şi au dorit o comunicare şi o colaborare şi Administraţia Prezidenţială, iar "acest lucru nu ar trebui uitat". "Domnul preşedinte a avut o supărare şi toată lumea a constatat", a mai afirmat Carmen Dan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul de Interne a mai spus, în contexul în care a fost întrebată de jurnalişti despre solicitarea preşedintelui Iohannis ca premierul Viorica Dăncilă să demisioneze, că Guvernul are ca obiectiv aplicarea programului de guvernare, "cu orice risc".

"Domnul preşedinte a avut o supărare şi toată lumea a constatat. Vă asigur că premierul, dar şi Guvernul - care au ca obiectiv să pună în aplicare programul de guvernare, cu orice risc - au avut întotdeauna deschidere şi şi-au dorit o comunicare şi o colaborare cu Administraţia Prezidenţială, o colaborare interinstituţională. Nu cred că ar trebui să uitam lucrul acesta", a declarat Carmen Dan, întrebată despre solicitarea preşedintelui Iohannis ca premierul Viorica Dăncilă să demisioneze.

Întrebată, de asemenea, dacă premierul ar trebui să îşi dea demisia, ministrul de Interne a răspuns: "Bineînţeles că nu".

Carmen Dan a făcut aceste declaraţii la Mamaia, unde a mers să inspecteze stadiul pregătirilor pentru minivacanţa de 1 Mai.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că Viorica Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi i-a cerut public demisia, spunând că îi retrage încrederea. Şeful statului a invocat disputa Guvern - BNR şi memorandumul privind mutarea ambasadei României la Ierusalim. 

Premierul a reacţionat după aproximativ nouă ore, într-un interviu pentru România Tv. Ea a spus că nu va demisiona pentru că nu are niciun motiv, că s-a simţit jignită de aprecierile preşedintelui Klaus Iohannis şi că va merge mai departe. "Voi merge mai departe. Preşedintele nu are atribuţii în a demite un prim-ministru", a afirmat Dăncilă. Ea a mai susţinut că preşedintelle "dorea să medieze o dispută imaginară între Guvern şi BNR, dar, în acelaşi timp, vrea un război între Guvern şi Administraţia Prezidenţială".

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.