Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, la finalul audierilor din Comisia parlamentară pentru drepturile omului în legătură cu violenţele de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei, că toată lumea trebuie să înţeleagă şi să admită că sunt rigori impuse de ancheta Parchetului şi că le-a transmis parlamentarilor din comisie că nu ea este cea care trebuie să stabilească vinovaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că trebuie să înţelegem cu toţii şi să admitem că sunt rigori impuse de ancheta Parchetului. Mi-am dorit ca temele supuse în această comisie să privească strict drept omului. Eu am precizat că nu sunt cea care stabileşte vinovaţii, că sunt instituţii abilitate şi vom afla răspunsul dupa analiza acestor instituţii", a declarat ministrul Carmen Dan, după audierile care au durat aproximativ o oră.

Întrebată dacă se impune o îmbunătăţire a activităţii Jandarmeriei, Carmen Dan a spus că se impune o analiză a reglementărilor legale privind Jandarmeria şi este de competenţa Parlamentului să susţină această iniţiativă a MAI.

"Am mai spus şi cred că se impune o analiză a reglementărilor legale şi este de competenţa parlamentarilor să ne susţină în demersul nostru. Cred că în perioada următoare va trebui să ne uităm cu atenţie la legea care reglementează activitatea Jandarmeriei", a adăugat Carmen Dan. 

Ministrul de Interne Carmen Dan şi comandantul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române Cătălin Paraschiv au fost audiaţi în Comisia pentru drepturile omului în legătură cu violenţele de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei, la discuţii fiind prezent şi Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.