Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a declarat, joi, la Palatul Victoria, că în această săptămână urmează să se clarifice şi situaţia folosirii formularului de localizare a pasagerului (PLF), la intrarea în România, iar urmează să fie anulat, cel mai probabil în cursul zilei de mâine, într-o şedinţă de Guvern, între timp, cetăţenii fiind rugaţi să îl completeze în continuare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această săptămână urmează să se clarifice şi situaţia folosirii formularului de localizare a pasagerului (PLF), la intrarea în România. Acesta urmează să fie anulat, cel mai probabil în cursul zilei de mâine, într-o şedinţă de Guvern în care să se abroge practic această prevedere”, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului. 

Dan Cărbunaru a spus că, ”între timp, îi roagă pe cetăţeni, în special cei români, care intră în ţară în această perioadă, până în momentul abrogării să îl completeze în continuare”. 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Săptămâna aceasta, autorităţile s-au contrazis pe statutul acestui formular, după expirarea stării de alertă. După ce ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila afirmase că acesta nu mai trebuie completat, după ridicarea restricţiilor, purtătorul de cuvânt al Guvernului a ieşit public şi a anunţat că  în privinţa formularului PLF ( personal location formular, nr) , până nu va fi abrogată Ordonanţa Guvernului 129/2021 acesta va rămâne necesar, pentru cei care intră în România, astfel că va trebui completat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.