Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a declarat, luni, despre combaterea dezinformărilor, că este rolul Guvernului şi responsabilitatea instituţiilor publice din România să informeze corect opinia publică şi eventual să o facă în timp util, el dând exemplul crizei artificiale provocate privind majorarea preţurilor la combustibil sau criza uleiului. Răspunsul autorităţilor nu este cenzură, a mai afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pot să vă confirm că nu se ocupă Guvernul României cu stabilirea tipurilor de adevăruri care circulă în spaţiul public, însă este rolul Guvernului şi resonsabilitatea instituţiilor publice din România să informeze corect opinia publică şi eventual să o facă în timp util”, a spus Cărbunaru, într-un briefing de presă. 

El a dat exemplul creşterii preţurilor la carburant sau aşa-zisa criză a uleiului sau ce se întâmplă în cazul aşa-ziselor crize de anumite tipuri de produse alimentare sau de altă natură.

”Autorităţile trebuie să informeze de îndată ce în spaţiul public, chiar şi prin intermediul unei reţele de social media încep să circule informaţii privind situaţii care generează o anumită stare de preocupare. Acele lucruri trebuie verificate iar opinia publică trebuie să cunoască adevărul despre aceste situaţii. Este obligaţia statului român”, a mai spus Cărbunaru.

Despre ştirile privind aşa-zisa criză a uleiului, care nu există, purtătorul de cuvânt al Guvernului a arătat că România produce destulă floarea soarelui cât să genereze suficient ulei pe care românii să îl consume în următorii ani, în afară de anul în care se produce în România”, a afirmat Cărbunaru. 

 Răspunsul autorităţilor nu este cenzură, nu este limitarea dreptului la informare sau la liberă exprimare ci, dimpotrivă, asigurarea unui canal de comunicare în timp real, între opinia publică şi sursele oficiale de ştiri care sunt datoare să prezinte şppoziţia autorităţilor de fiecare dată când în spaţiul public apar semne de întrebare cu privire la diverse domenii”, a spus Cărbunaru. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.