Comisia de organizare a congresului PNL a invalidat luni candidatura lui Viorel Cataramă la şefia partidului deoarece moţiunea acestuia nu a primit spijinul a cel puţin zece organizaţii, aşa cum prevede statutul formaţiunii. În cursa pentru preşedinţia PNL au rămas Ludovic Orban şi Cristian Buşoi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma votului organizat la nivelul filialelor PNL, în cadrul Comitetelor Directoare Judeţene, moţiunile susţine de Ludovic Orban ("Partidul Naţional Liberal- Forţa Dreptei") şi de Cristian Buşoi („PNL – partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată şi puternică!”) au îndeplinit condiţiile statutare pentru a fi supuse dezbaterii şi votului în cadrul Congresului PNL din 17 iunie. Moţiunea susţinută de Viorel Cataramă (”Politica naţională – Calea liberală”) nu a întrunit condiţiile statutare pentru a fi spusă dezbaterii şi votului în cadrul Congresului PNL, întrucât nu a fost validată de Comitetele Directoare Judeţene  din cel puţin 10 filiale PNL, conform art. 72, alin. 1 din Statutul PNL”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL.

De asemenea, Comisia de Organizare a Congresului PNL a stabilit, prin tragere la sorţi, ordinea susţinerii moţiunilor la lucrările Congresului, primul fiind candidatul Cristian Buşoi, urmat de candidatul Ludovic Orban, fiecare moţiune având alocate câte 60 de minute.

Preşedintele PNL va fi ales sâmbătă, 17 iunie, în cadrul congresului care va fi organizat la Romexpo în prezenţa a 5.000 de delegaţi. Duminică, 18 iunie, vor fi aleşi membrii Biroului Politic Naţional, în cadrul Consiliului Naţional. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.