Candidatul USR PLUS la Primăria Sectorului 2, Radu Mihaiu, şi preşedinte al Filialei PNL Sector 2, Monica Anisie, au înaintat o plângere prealabilă către Primăria şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, prin care solicită anularea hotărârii de Consiliu General ce a aprobat Planului Urbanistic Zonal Sector 2, Bucureşti pe motive de nelegalitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, plângerea prealabilă este supusă şi atenţiei Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti, care poate suspenda hotărârea CGMB nr. 339 din data de 13.08.2020 prin contestarea ei în instanţă.

”Plângerea a fost formulată de o echipă mixtă, formată din Andrei Panaitescu şi Gabriel Waspusch (candidaţi USR PLUS la Consiliul Local Sector 2), Oana Secăreanu (juridic), precum şi doamnele Oana Iordăchescu şi Miruna Grigorescu (urbanism). Principalele motive de nelegalitate detaliate în document sunt: procedura de dezbatere publică şi transparenţa decizională cu privire la proiectul hotărârii de aprobare PUZ Coordonator Sector 2 au fost viciate, raportul de mediu nu a avut în vedere proiectul de PUZ supus aprobării, noul PUZ introduce schimbări de destinaţie pentru multe spaţii verzi din Sector, încalcă o serie de legi şi regulamente, iar la la momentul adoptării Hotărârii CGMB nr. 339 din data de 13.08.2020 privind aprobarea sa, acesta nu respecta sau avea expirate nu mai puţin de 12 avize”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, ”poate cea mai gravă dintre nereguli este că noul PUZ coordonat Sector 2 introduce schimbări de destinaţie pentru multe spaţii verzi încălcând art. 71 din OUG nr. 195/2005”.

”Această OUG prevede sancţiunea nulităţii actului administrativ care transformă spaţiile verzi în terenuri edificabile. Mai multe zone din sector se află în această situaţie, în care spaţiile verzi ar urma să fie transformate în zone edificabile. De exemplu, în zonele din dreapta şi stânga B-dului Barbu Văcărescu, la sud de Şoseaua Fabrică de Glucoză şi nord-est de Str. Gheorghe Ţiţeica, porţiunea de sud a peninsulei Tei, o parcelă din Parcul Circului, malul lacului Tei dinspre strada Tuzla, spaţii vaste din zona Fabrică de Glucoză, Petricani, Insula Tibiscum, Zona Şoseaua Vergului”,se mai arată în comunicat.

Potrivit semnatarilor, PUZ coordonator Sector 2 încalcă atât prevederi ale unei documentaţii de urbanism de rang superior, cât şi diverse alte prevederi legislative şi avize, cum ar fi Legea apelor nr. 107/1996, avizul ALPAB referitor la obligaţia de expropriere a drumurilor de halaj care asigură accesul la malul apei Lacului Colentina şi HCGMB nr. 269/2000 privind aprobarea PUG, cu privire la administrarea malurilor lacurilor.

Candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS la Primăria Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat, în 13 august, că va contesta în instanţă PUZ Sector 2, care a fost aprobat în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), din cauza că actul normativ „va duce la dispariţia a zeci de hectare de spaţii verzi şi o degradare semnificativă a condiţiilor de viaţă ale locuitorilor”.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.