Candidatul USR la Primăria Constanţa, deputatul Stelian Ion, acuză existenţa unui blat între PSD şi PNL în urma căruia PNL ar urma să câştige preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa, iar PSD s-ar impune la Primăria Constanţa. Stelian Ion a organizat luni, o conferinţă de presă chiar în faţa garsonierei sale din municipiul Constanţa, despre care presa a relatat că ar fi fost obţinută în mod fraudulos prin ANL. El a respins acuzaţiile, afirmând că a început să fie atacat deoarece cei care au interese în zonă nu doresc o schimbare şi doresc să îl împiedice să ajungă primarul Constanţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
“Constanţa este sugrumată de mafii de ani şi ani de zile şi mafiile acestea şi mogulii şi milionarii în euro care au tot felul de interese dubioase în această zonă, nu admit că este posibilă o schimbare în Constanţa şi vor să facă absolut tot posibilul pentru a opri şi pentru a mă împiedica să ajung primarul Constanţei. Au şi de ce pentru că odată ajuns acolo voi dezvălui toate neregulile pe care le-au făcut de-a lungul timpului şi voi pune stop risipei din banul public al Constanţei. Atacurile acestea dovedesc un singur lucru: le e frică pentru că sunt cel mai bun candidat, cel mai bun contracandidat care îl poate trimite pe Făgădău acasă”, a afirmat Stelian Ion.
El a susţinut că atacurile au început cu acuzele că şi-ar fi obţinut ilegal o garsonieră. 
“Atacurile acestea electorale negative au început cu o serie de articole publicate pe Newsweek, articole prin care se încerca acreditarea ideii că acum 16 ani, în 2004 aş fi folosit unele înscrisuri false, mi-aş fi fabricat, aş fi inventat un handicap pentru a obţine o repartiţie pentru o garsoniera ANL. Nu există absolut nicio ilegalitate pe care să o fi săvârşit cu privire la dobândirea acestei garsoniere, nici cu privire la dobândire, nici cu privire la schimb şi nici cu privire la vânzarea-cumpărarea acestei garsoniere. Este o făcătură cap coadă”, a declarat  candidatul USR la Primăria Constanţa 
El a acuzat un blat între PSD şi PNL la Constanţa. 
“În Constanţa PSD şi PNL au un blat. Cum se manifestă acest blat? Acum când vă vorbesc PSD şi-a anunţat o conferinţă de presă pentru că l-au pus candidat pe Felix Stroe, candidat pentru Consiliul Judeţean în ideea de a pierde Consiliul Judeţean pentru că Felix Stroe, se ştie, are cea mai proastă reputaţie în întreg judeţul şi va pierde aceste alegeri în favoarea PNL, probabil, aşa sunt făcute jocurile, iar PNL va pierde cu siguranţă la Primăria Constanţa pentru că au cel mai slab candidat care în 2016 a pierdut, este un candidat pierzător, expirat, care nu poate câştiga Primăria Constanţa. Acesta este blatul”, a afirmat Stelian Ion.
El a mai spus că preşedintele PNL, Ludovic Orban, cel care a decis candidatura lui Vergil Chiţac din partea liberalilor la Primăria Constanţa nu trăieşte în “mizeria” din Constanţa,  ca de altfel nici candidatul PNL. 
“Nu Ludovic Orban, care a decis cu privire la candidatura pe Constanţa şi care a împiedicat realizarea unei alianţe tinere, puternice care să câştige în tot judeţul Constanţa, trăieşte în mizeria din Constanţa, nu el şi nu familia lui. Nici măcar Vergil Chiţac nu trăieşte în Constanţa. Candidatul PNL locuieşte în Eforie şi vine din când în când în Constanţa doar ca să îşi facă poze. Putea să candideze în Eforie, poate avea şanse acolo şi poate ar fi fost un candidat mai potrivit pentru Eforie, oraşul în care locuieşte”, a mai afirmat Stelian Ion.
Potrivit unei investigaţii Newsweek, Stelian Ion a beneficiat în mod ilegal de o garsonieră ANL, dosarul său conşinând mai multe nereguli:  deşi era tolerat în spaţiu în apartamentul părinţilor, a încheiat peste noapte un contract de închiriere cu tatăl său contra sumei de 100.000 de lei vechi (10 lei noi) lunar; a declarat în fals că are un handicap grav care necesită însoţitor, deşi era contrazis chiar de actele medicale pe care el însuşi le-a depus la dosar; a declarat numai parţial venituri şi nici măcar cele declarate nu se încadrau la punctajul obţinut; a declarat în fals că lucra la o instituţie publică, deşi era avocat.
În total, Stelian Ion şi-a crescut fraudulos punctajul cu cel puţin 27 de puncte (din rezultatul final de 81), conform Newsweek.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.