Candidatul ALDE pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu Laurenţiu Cosmin Balcu propune să fie înfiinţată o Bursă Internaţională a Oilor în Mărginimea Sibiului. „Producătorii din zona Mărginimii au nevoie de promovare naţională şi mai ales internaţională pentru a putea încheia contracte şi a creşte producţia actuală de ovine şi produse conexe”, mai susţine Balcu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Zona Mărginimii Sibiului este una dintre cele mai importante pentru păstrarea tradiţiilor româneşti specifice românilor ardeleni. Din păcate, investiţiile au fost puţine aici şi suntem în situaţia în care Drumul judeţean 106E Cristian - Orlat - Sibiel - Vale - Sălişte - Tilişca - Rod - Poiana Sibiului - Jina este un dezastru.
 
Treizeci de ani de promisiuni pentru acest drum şi suntem doar în faza de proiect. Este incredibil cât de marginalizaţi au fost aceşti oameni harnici ani la rând din punct de vedere al investiţiilor în infrastructură. Consider că este nevoie urgentă de modernizarea acestui drum şi legarea lui de Transalpina pentru a încuraja turismul în această zonă mirifică. Această legatură exista, însă este o “aventură” plină de riscuri”, Mărginimea Sibiului are nevoie nu doar de turism, ci şi de o Bursă a Oilor, organizată la Sălişte.
 
Capitala Mărginimii are nevoie de această Bursă pentru proprietarii de ovine din această zonă. Este inadmisibil ca sibienii din Mărginime să meargă în Argeş sau în alte zone pentru o Bursă a Oilor, când este cunoscut întregii ţări şi a Europei că aici este capitala oieritului. Producătorii din zona Mărginimii au nevoie de promovare naţională şi mai ales internaţională pentru a putea încheia contracte şi a creşte producţia actuală de ovine şi produse conexe.
 
Consider că ar trebui şi Consiliul Judeţean să deschidă uşile acordurilor internaţionale pentru vânzarea de ovine ale sibienilor din Mărginime. Noi, ALDE avem proiecte şi deja investitori internaţionali interesaţi de această piaţă şi crearea unei Burse a Oilor la Sălişte, o bursă nu doar naţională, ci internaţională”, a scris marţi pe Facebook Laurenţiu Cosmin Balcu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.