O campanie de donare de sânge va avea loc, săptămâna viitoare, la Camera Deputaţilor, la solicitarea Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, aprobată de conducerea forului legislativ. Campania va avea loc în zilele de 21,22 şi 23 februarie, iar locul de desfăşurare va fi sala Brătianu din Palatul Parlamentului. Doctorul Doina Goşa, directorul Centrului, îi invită pe parlamentari şi pe angajaţi să doneze sânge.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În solicitarea transmisă de directorul Centrului pentru Transfuzie Sanguină Bucureşt, dr Doina Goşa, se precizează că acţiunea vine pe fondul crizei de sânge din România, în contextul în care doar 2% din populaţie donează sânge. 

În plus, spune directorului Centrului, ”din cauza pandemiei, situaţia este critică, foarte mulţi pacienţi având nevoie de transfuzii sanguine pentru a supravieţui: pacienţi oncologici, nou-născuţi cu anomalii hematologice, pacienţi cu arsuri, pacienţi care au nevoie de intervenţii chirurgicale sau cu afecţiuni hematologice”. 

”Vă rugăm să ne sprijiniţi prin punerea la dispoziţie a unei săli în care să desfăşurăm o activitate de colectă mobilă de sânge, în zilele de 21, 22 şi 23 februarie 2022. Menţionăm că întreaga responsabilitate pentru activitatea medicală, conformitatea cu normele sanitare în vigoare precum şi gestionarea potenţialelor situaţii medicale care pot apărea în rândul donatorilor revin Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti”, se precizează în solicitare. 

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti mai scrie că, ”în cadrul acţiunii de donare, vor invita parlamentarii şi angajaţii să doneze sânge”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.