Camera Deputaţilor a lansat, miercuri, a patra ediţie a programului de stagiu de practică pentru studenţi şi absolvenţi de studii superioare care doresc o carieră în administraţia publică centrală, internshipul urmând să dureze aproape două luni şi jumătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forul anunţă că tinerii interesaţi se pot înscrie până la data de 30 septembrie pe pagina oficială, internship.cdep.ro, pentru a urma unul dintre stagiile puse la dispoziţie.

"Programul de internship organizat de Camera Deputaţilor se adresează atât studenţilor, cât şi tinerilor absolvenţi de studii superioare care îşi doresc să urmeze o carieră în administraţia publică centrală. Obiectivele principale ale programului sunt dezvoltarea în rândul tinerilor a unei culturi civice solide cu privire la activitatea şi procedurile parlamentare, precum şi creşterea nivelului de transparenţă instituţională", informează Camera Deputaţilor.

Proiectul le va oferi tinerilor selectaţi oportunitatea de a-şi folosi cunoştinţele teoretice în practica de zi cu zi a direcţiilor din Camera Deputaţilor, în următoarele domenii: politică externă, tehnică legislativă, politici comparate şi instituţii europene, juridic, informatică, administrativ şi comunicare instituţională.

Cei care doresc să se înscrie în program trebuie să completeze până pe 30 septembrie un formular online, iar apoi, în perioada 6-12 octombrie, candidaţii selectaţi vor parcurge un test care va conţine întrebări de cultură parlamentară şi constituţională, dar şi exerciţii de testare a logicii, urmând să susţină ulterior şi un interviu.

Rezultatele concursului vor fi anunţate pe 13 octombrie, urmând ca stagiul de practică să se desfăşoare în perioada 17 octombrie-9 decembrie.

Faţă de ediţiile precente, tinerii se vor putea implica în mod direct în dezvoltarea proiectului, pe secţiunile foto, blogging şi IT, dacă vor aplica pentru unul din stagiile oferite de Cancelaria Preşedintelui Camerei Deputaţilor - în subordinea căreia se află coordonarea programului de Internship.

Stagiile de practică la Camera Deputaţilor au fost introduse de fostul preşedinte al forului, Valeriu Zgonea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.