Camera Deputaţilor a respins, decizional, în plenul de marţi proiectul de lege al fostului deputat PNL Ovidiu Raeţchi pentru înfiinţarea Muzeului Naţional al Victimelor Comunismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au fost 278 de voturi pentru respingereaa propuneri legislative şi 26 de voturi împotriva respingerii proiectului

Motivaţia comisiei pentru cultură a Camerei a fost că, potrivit legii speciale, înfiinţarea muzeelor şi a colecţiilor publice, indiferent de forma de constituire, necesită parcurgerea unor etape procedurale şi îndeplinirea unor condiţii.

Comisia a consemnat în raport că preluarea viitorului muzeu din administrarea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în administrarea Ministerului Culturii, cu sediul în fostul penitenciar Fortul 13 din comuna Jilava, ar implica şi preluarea zonei de protecţie a imobilului Monument istoric Fortul 13 Jilava, pe teritoriul căreia se află mai multe clădiri construite, incluse în domeniul public al statului, ceea ce ar fi de natură să modifice în mod determinant efectuarea unor activităţi proprii penitenciarului.

Pe 23 octombrie 2017, Senatul a respins proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar Camera l-a respins marţi decizional. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.