Camera Deputaţilor a adoptat miercuri un proiect de lege prin care unităţile administrativ teritoriale vor fi incluse in categoria beneficiarilor muncii prestate de zilieri. Prin urmare, primăriile pot angaja zilieri pentru a face diferite lucrări din zona lor de activitate. Actul normativ merge la promulgare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea articolului 1 din Legea 52/2011, în sensul introducerii în categoria beneficiarilor muncii prestate de zilieri şi a autorităţilor administraţiei publice locale.

„Beneficiar de lucrări, denumit în continuare beneficiar – unităţile administrativ teritoriale, persoana juridică, persoana fizică autorizată, întreprinderea individuală, întreprinderea familială, pentru care zilierul desfaşoară activităţi necalificate cu caracter ocazional”, arată proiectul de lege.

De asemenea, instituţiile publice nu au calitatea de beneficiari în sensul prevăzut de prezenta lege, cu excepţia grădinilor botanice din subordinea universităţilor.

Pe 30 iunie, proiectul a fost adoptat de Senat, prim for sesizat şi miercuri decizional de Camera Deputaţilor. Prin urmare, legea merge la promulgare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.