Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiectul de lege care abilitează Guvernul să emită ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Iniţiativa legislativă prevede stabilirea domeniilor în care Guvernul va putea emite ordonanţe şi anume: „finanţe şi economie; dezvoltare, lucrări publice şi administraţie; afaceri interne; transporturi şi infrastructură; sănătate; agricultură şi dezvoltare rurală; mediu, ape şi păduri; cultură; tineret şi sport; fonduri europene; prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege”. 
 
A fost introdusă de către comisia juridică, prin mai multe amendamente adoptare, posibilitatea ca Guvernul să emită ordonanţe şi în legătură cu modificarea şi completarea Legii 207/2015 privind Codul de procedură fiscală şi a legii 407/2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic.
 
Guvernul poate emite ordonanţe care reglementează unele măsuri referitoare la cadrul general aplicabil băncilor naţionale de dezvoltare din România, privind asigurarea conservării şi pazei activelor realizate de România pentru Combinatul minier de îmbogăţire a minereurilor acide cu conţinut de fier de la Krivoi Rog - Ucraina până la data valorificării acestora şi abrogarea legii 95/1993 privind continuarea participării României la construirea Combinatului minier de îmbogăţire a minereurilor acide cu conţinut de fier de la Krivoi Rog - Ucraina şi asigurarea resurselor de finanţare necesare.
 
A mai fost acceptat în plenul de miercuri al Camerei şi un amendament al USR PLUS, iniţial respins de către comisia juridică, prin care Executivul poate să dea ordonanţe în domeniul investiţiilor în sănătate, cât şi cu privire la înfiinţarea unei agenţii specializate în investiţiile din domeniul sănătăţii.
 
Pe 9 iunie, Senatul a adoptat proiectul de lege, în calitate de prim for sesizat, votul Camerei de miercuri fiind decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.