Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, decizional proiectul de lege pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Actul normativ are obiect de reglementare modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.18/2009. Intervenţiile legislative vizează actualizarea legislaţiei privind performanţa energetică în raport de cerinţele tehnicoeconomice şi de mediu care vizează creşterea procentului clădirilor verzi, în condiţiile în care Uniunea Europeană îşi propune decarbonarea clădirilor până în anul 2050.
 
Totodată, legea prevede colaborarea dintre Comisiile tehnice de amenajare a teritoriului cu filialele teritoriale ale Ordinului Arhitecţilor din România care sunt înregistrate în Tabloul Naţional al Arhitecţilor şi cu Asociaţiile profesionale ale auditorilor energetici pentru clădiri care sunt înregistraţi în lista auditorilor energetici pentru clădiri.
 
„Trebuie acordată o importanţă deosebită reparării/înlocuirii ascensoarelor sau a componentelor mecanice ale acestora pe baza raportului tehnic de
specialitate, întocmit de o persoană juridică autorizată în domeniul ascensoarelor, conform reglementărilor în vigoare”, conform raportului comun al comisiei pentru mediu şi cea administraţie publică.
 
De asemenea, este avută în vedere reabilitarea şarpantei în cazul podurilor neîncălzite, o condiţie necesară pentru creşterea performanţei energetice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.