Camera a adoptat, în plenul de miercuri, un proiect de hotărâre prin care deputaţii vor fi obligaţi să depună un Curriculum Vitae, la începutul mandatului care va fi publicat pe site-ul instituţiei. Propunerea legislativă aparţine deputaţilor minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian şi Ovidiu Ganţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În condiţiile alin. (1) şi (2), deputaţii depun odată cu declaraţia de avere şi de interese, la secretarul general al Camerei Deputaţilor, un curriculum vitae. Acesta se publică pe site-ul Camerei la secţiunea de prezentare a fiecărui deputat”, conform proiectului de hotărâre care aduce modificări Regulamentului Camerei Deputaţilor.

Deputaţii minorităţilor naţionale au susţinut, în expunerea de motive a proiectului, că parlamentarii trebuie să dea dovadă de transparenţă în activitatea parlamentară.

„Cum una dintre informaţiile care se afişează pe pagina de web a Camerei Deputaţilor este curriculum vitae al deputaţilor, această informaţie de interes pentru electorat nu ar trebui să fie opţională”, conform expunerii de motive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.