Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu a declarat, joi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, despre măsurile care vor fi implementate pentru a rezolva criza din energie, că poate da asigurări că impactul pe buget al unei reduceri a TVA la energie la 5% este neutralizat şi nu va afecta deficitul. Dacă nu înţelegem că suntem într-un moment de criză şi că toţi trebuie să facem un gest de solidaritate, din perspectiva economică, inclusiv cei care provoacă această avalanşă de preţuri, înseamnă că nu înţelegem cum funcţionează economiam a mai afirmat ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Finanţelor Publice a arătat că sunt foarte multe soluţii care sunt pe masă şi analiză, cu care au venit şi cei de la PSD şi altele pe care le argumentează colegii de coaliţie. ”Important este să conştientizăm ce se întâmplă, şi anume eşecul liberalizării preţurilor şi eşecul privind reglementarea”, a spus Câciu, arătând că, pe de o parte, preţurile au explodat şi măsurile luate la finalul anului trecut nu îşi produc efecte şi produc mai multă perturbare. ”În cazul acesta, statul trebuie să ia măsuri excepţionale şi acestea vor fi”, a spus ministrul Finanţelor, precizând că dă asigurări că un TVA de 5% la energie nu afectează deficitul. ”Eu pot să asigur că impactul pe buget este neutralizat de efectul aplicării unor măsuri pentru susţinerea economiei şi cetăţenilor”, a mai explicat ministrul, arătând că, printr-o astfel de măsură, cetăţenii îşi vor plăti la rândul lor taxele şi impozitele, şi vor fi susţinute locurile de muncă. Potrivit ministrului, aceste măsuri în domeniul energetic ”trebuie să se întâmple rapid”. ”Încercăm de la 1 februarie, inclusiv prin restructurarea reglementărilor actuale, care e clar că au eşuat”, a precizat Adrian Câciu. ”Dacă nu înţelegem că suntem într-un moment de criză şi că toţi trebuie să facem un gest de solidaritate, din perspectiva economică, inclusiv cei care provoacă această avalanşă de preţuri, înseamnă că nu înţelegem cum funcţionează economia. Ne raportăm la ceva conjunctural, facem profituri şi mâine nu mai avem pe seama cui să facem profit, pentru că cetăţenii nu vor mai avea puterea economică de a cumpăra oferta energetică pusă la dispoziţie de furnizori”, a menţionat el. Întrebat cine provoacă această inflaţie, ministrul Finanţelor a arătat că ”este vorba de un mixt de factori, de la producţie la valorificarea în bursă şi furnizarea către consumatori, fie casnici, fie industrucţie, IMM-uri sau instituţii publice”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.