Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, afirmă că alegătorii români nu aşteaptă să li se spună când vor vota, ci aşteaptă să vadă care sunt ofertele electorale din partea formaţiunilor politice care vor participa la alegerile din acest an. ”Nu s-a închis negocierea, dar este evident că în scurt timp ea trebuie să se închidă, eu cred că nu trebuie să depăşim sfârşitul lunii februarie”, susţine ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Cred că ar fi fost surprinzător ca negocierile să se termine într-o primă rundă. Negocieri serioase se poartă până atunci când toate părţile au atins obiectivele pe care şi le-au propus, unu la mână, doi la mână: au luat o decizie care este bună pentru români. Vor continua. Obiectivul, din perspectiva cea mai importantă, este să avem o stabilitate politică şi în acest an, şi după acest an, pentru că România nu îşi permite să fie o ţară în haos”, a afirmat Adrian Câciu, luni seară, la Euronews România.
 
El a adăugat că încă se analizează propunerea susţinută de PNL.
 
”Este o decizie care se va lua, legat de comasarea alegerilor sau rămânerea lor la termen, este o decizie de luat. A fost ridicată această problemă, evident, se analizează, dar aşa cum am mai spus, nu e bine să iei o decizie doar pe o etapă, e bine să iei o decizie pe tot calendarul dacă vrei să ai, la urmă, şi un rezultat al unei negocieri serioase, altfel ar părea că, pur şi simplu, acţionezi cu ciupeală politică, hai să rezolvăm problema aceasta”, a declarat Câciu. 
 
El a susţinut că mai degrabă alegătorii vor să li se spună nu când, ci ce proiecte vor vota.
 
”Nu speculăm că cineva nu este în acord. Nu s-a închis negocierea, dar este evident că în scurt timp ea trebuie să se închidă, eu cred că nu trebuie să depăşim sfârşitul lunii februarie. (...) Oamenii nu aşteaptă să le spunem când au alegeri, aşteaptă să le spunem ce oferim acestei ţări în următorii patru ani, trebuie să avem şi un proiect de ţară cu care să venim în faţa românilor”, a arătat ministrul.
 
Liderii coaliţiei nu au ajuns, luni, la un acord privind comasarea alegerilor, astfel că este posibil ca cele patru runde de alegeri să aibă loc la termen, au declarat surse politice. O nouă întâlnire a celor două partide ar urma să aibă loc vineri. O şedinţă a PNL se va desfăşura marţi seară.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.