Proiectul de buget al municipiului Iaşi a fost respins, joi seara, la capătul unei şedinte tensionate de consiliu, care a durat aproape opt ore. Au votat în favoarea proiectului cei 11 consilieri locali PNL şi doi de la PMP, pentru trecerea bugetului fiind necesare 14 voturi. Reprezentanţii PSD au părăsit sala în momentul votului, în timp ce consilierii USR PLUS s-au abţinut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierul USR PLUS Răzvan Timofciuc a spus, în cadrul reuniunii, că actualul buget condamnă Iaşiul la stagnare, el anunţând pe parcursul şedinţei că reprezentanţii acestui partid nu vor susţine proiectul.

La rândul său, liderul grupului de consilieri PSD, Bogdan Balanişcu, a reclamat faptul că proiectul de buget a fost transmis către consilieri chiar în ziua votului şi că lucrurile nu s-au făcut în mod transparent.

Edilul PNL Mihai Chirica le-a cerut consilierilor să voteze bugetul local, motivând că este un instrument de lucru nu doar pentru administraţia locală, ci pentru multe alte instituţii, inclusiv cele din educaţie sau sănătate.

După votul exprimat de consilierii locali, primarul Mihai Chirica nu a făcut nicio declaraţie.

În schimb, consilierul liberal Daniel Juravle le-a spus reprezentanţilor PSD şi USR PLUS să le fie ruşine pentru votul din consiliu.

"Cei de la PSD şi USR PLUS au aruncat oraşul în haos. Ce o să le spună ieşenilor reprezentanţii celor două partide?”, a spus la finalul şedinţei consilierul liberal Daniel Juravle.

Senatorul USR PLUS de Iaşi Marius Bodea a scris pe Facebook, imediat după votul din Consiliul Local, că Mihai Chirica a picat examenul bugetului local.

"Vina pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi o poartă o singură persoană şi sistemul putred construit de aceasta: Mihai Chirica. Din păcate, eşecul său ne afectează pe noi toţi, ieşenii. A avut timp să pregătească un Buget orientat spre investiţii mari, pe care le tot amână de ani de zile, un Buget orientat spre mobilitate. A avut de tăiat sumele nesimţit de mari cu care plăteşte funcţionarea Primăriei, a avut de deschis calea digitalizării şi transparentizării. Doar că a chiulit de la pregătire. Pur şi simplu azi nu a avut notă de trecere. Când în Bugetul tău vii cu cheltuieli mai mari pentru neamurile tale din Primărie decât pentru investiţii, atunci eşti un repetent”, a precizat senatorul USR PLUS Marius Bodea.

În prezent nu există o majoritate în Consiliul Local Iaşi, iar la aproape şapte luni de la alegerile locale municipiul nu are viceprimari.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.