Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunţat, miercuri, că există discuţii în coaliţie şi în Guvern pentru renegocierea cu Comisia Europeană a acelui plafon introdus în PNRR privind cheltuielile din PIB cu pensiile, care nu trebuie să depăşească 9,4%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Susţin în continuare că acel 9,4% nu este altceva decât sărăcirea actualelor şi viitoarelor generaţii de seniori din România”, a spus Budăi, confirmând că doreşte renegocierea plafonului de 9,4% din PIB cu cheltuielile legate de pensii, impus prin PNRR. 

”Avem discuţii deja în coaliţie, avem discuţii şi în guvern pentru a ne pregăti pentru această negociere. Suntem extrem de determinaţi să o facem. Repet, cetăţenii români nu trebuie să fie cetăţeni săraci”, a spus Marius Budăi, critiând negocierea făcută de ministrul Ghinea de la USR.

MInistrul Muncii a mai spus că de la ministerul său  nu a plecat nicio propunere de plafonare pentru pensii, în PNRR. 

”Nu ştiu, a apărut acolo pur şi simplu, cine a semnat PNRR, cine s-a lăudat că a citit sau nu anexele să răspundă”, a mai declarat Budăi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.