Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, la Parlament, că nu există nicio reformă întârziată din punctul de vedere al ministerului pe care îl conduce şi i-a răspuns liderului PNL Florin Cîţu, care lăsase să se înţeleagă că nu doreşte să facă reformele prevăzute în PNRR

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat cum îi răspunde liderului PNL Florin Cîţu, care l-a criticat, voalat, că nu vrea să facă reformele prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pe reforma pensiilor, a salarizării şi a administraţiei, Mariu Budăi a spus:  "Sunt atât de multe probleme încât eu cred că cetăţenii români nu se aşteaptă să îi răspund eu lui Florin Cîţu şi nici nu o să o fac. Vreau să vă informez că, din punct de vedere al Ministerului Muncii, nu există nicio reformă întârziată". 

Budăi a explicat că în PNRR există o prevedere privind majorarea procentului la pilonul 2 de pensii, începând cu anul 2024. 
 
"Este o prevedere din PNRR asumată nu de noi, PSD, de alţii. Ordonanţa este scrisă, prevederea este ca de la 1 ianuarie 2024 să se întâmple. Eu am spus de foarte multe ori că acest PNRR trebuie renegociat. Spun încă o dată că, mai ales din cauza a ceea ce se întâmplă acum, acest PNRR trebuie, cum vrem noi să spunem, renegociat, ajustat, îmbunătăţit. Eu refuz să îi ţin pe cetăţenii români 50 de ani săraci, cu procent de 9,4 până în 2070, că aşa s-au gândit unii la un moment dat",  a mai spus Budăi. 
 

Liderul PNL Florin Cîţu a afirmat, luni, la Senat, despre cele 24 de jaloane din PNRR care trebuie îndeplinite până la finalul lunii martie, că cine nu vrea să facă, de exemplu, reforma pensiilor, atunci să vină altcineva să o facă. El a dat şi exemplul reformei salarizării şi a administraţiei, care sunt toate la Ministerul Muncii, condus de social-democratul Marius Budăi. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.