Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat că îşi va schimba buletinul, după atacul cibernetic de la Camera Deputaţilor şi a adăugat că este exclusă o răscumpărare pentru acele date accesate. El a mai spus că este vorba despre un atac hibrid care se desfăşoară nu numai în România, ci şi în toată Europa, în contextul alegerilor europarlamentare din intervalul 6-9 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Da, o să-mi schimb buletinul. Sper până acum să nu fi făcut niciun împrumut. În acest moment, voi primi o informare de la mai multe instituţii ale statului. Nu este prima oară când avem de a face cu aceste atacuri cibernetice. La un moment dat un preşedinte al Camerei Deputaţilor a decis ca Secretariatul General  al Camerei Deputaţilor să nu intre într-un anumit program, astfel încât să fie implicat şi STS şi SRI în protejarea datelor Camerei Deputaţilor. Şi acum vedem consecinţele”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat miercuri la Parlament dacă îşi va schimba buletinul.

Chestiona ce date are despre acel atac,dacă a fost cerută acea răscumpărare sau dacă va fi făcută o anchetă, Ciolacu a răspuns: „Este exclusă o răscumpărare”.

„Presupun că nu ar fi fost aşa faimos acest atac, dacă nu ar fi fost furată o copie a buletinului meu. Deci nu e o problemă. Eu îmi schimb buletinul. Este evident cu ce avem de a face. Avem de a face cu un război hibrid şi nu numai România. Întreaga Europă este supusă acestui atac. Vă daţi seama ce se întâmplă în Republica Moldova cu aceste atacuri hibride în această perioadă. Mai ales că nu vor fi alegeri numai în România pe 9 iunie, pe 6-9 iunie vor fi alegeri europarlamentare în toată Europa. Ca să înţelegem întreg tabloul şi întreaga miză a acestor atacuri în acest moment”, a completat preşedintele social-democraţilor. 

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat, miercuri, că în atacul cibernetic de la Camera Deputaţilor au fost furate 316 documente, inclusiv copii ale actelor de identitate ale parlamentarilor. De asemenea, ministrul anunţă un atac cibernetic masiv asupra site-ului Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.