Vicepremierul Costin Borc a comentat, marţi, pe Facebook, emisiunea la care a participat Dacian Cioloş la Antena 3, lăudând prestaţia lui şi spunând că nu ştie cât dintre oamenii "oneşti şi curaţi" ar putea să treacă prin astfel de încercări, referindu-se la comentariile jurnalistului Mihai Gâdea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă uit la Antena 3 şi mă întreb câtă răbadare poate să aibă Dacian Cioloş în faţa avalanşei de minciuni, de jigniri şi de lipsă de respect a lui Gâdea, Ursu şi compania. Jos pălaria în fata premierului, nu ştiu câţi din oamenii oneşti şi curaţi pot să treacă prin astfel de încercări", a scris Costin Borc.

Prim-ministrul Dacian Cioloş a declarat, marţi seară, la Antena 3, că declaraţiile făcute la Grupul pentru Dialog Social, legate de prezenţa sa la acest post de televiziune, se refereau la minciunile despre el şi Guvern difuzate la acest post de televiziune, şi în niciun caz la telespectatorii Antena 3.

Dacian Cioloş a afirmat că aprecierile sale despre Antena 3 nu au vizat publicul acestui post de ştiri. "Nu a fost niciun moment referirea la telespectatorii dumneavoastră, faţă de care am repect. Din acest motiv am fost şi sunt aici. Dincolo de asta, trebuie să recunoaştem că au fost mai multe situaţii în care s-au spus neadevăruri legate de mine, ca prim-ministru, şi de Guvernul meu. S-au spus minciuni pe care nu am avut prilejul să le corectam. La asta m-am referit", a declarat premierul.

Cioloş a enumerat o serie de ştiri difuzate de către postul de televiziune care ar fi ”minciuni vizavi de ceea ce noi am făcut”. "Uitaţi, «cutremur de la Cioloş, noi tăieri de salarii.» Când am tăiat salarii? (...) «Cioloş vinde Portul Constanţa». Când am vândut vreo bucată din port? «Cioloş taie din banii veteranilor». Nu numai că nu am tăiat, dar am corectat. «Site-ul platformei lui Cioloş, găzduit de Soros»", a arătat Cioloş.

Premierul a spus că acestea sunt doar câteva exemple şi că afirmaţia a fost făcută în contextul în care a fost întrebat de Gabriel Liiceanu de ce merge la un post de televiziune care spune minciuni.

Cioloş a repetat că afirmaţiile sale nu au vizat telespectatorii Antena 3. ”Îmi menţin afirmaţia că am tot respectul pentru publicul dumneavoastră (...) Dacă vreun telespectator, în măsura în care s-a simţit ofensat, îmi cer scuze pentru că nu viza pe niciunul dintre ei ceea ce am spus acolo”, a mai afirmat Cioloş.

El a mai spus că acceptă criticile cu argumente. ”Din critica constructivă învăţăm, nu e vorba de critică, ci de afirmaţii neadevărate care aruncă o umbră de îndoială asupra unor oameni care încearca să-şi facă treaba", a mai afirmat premierul.

În prima jumătate de oră din emisiunea de la Antena 3, discuţiile au fost exclusiv legate de declaraţiile făcute de Cioloş despre prezenţa sa la Antena 3, între premier şi Mihai Gâdea, moderatorul emisiunii, având loc mai multe schimuri tăioase de replici.

Premierul Dacian Cioloş a afirmat, marţi, într-o dezbatere la Grupul pentru Dialog Social, că a acceptat să participe la o emisiune la Antena 3 pentru a-i informa şi pe telespectatorii acestui post, care altfel nu ar avea acces la punctul său de vedere, făcând o paralelă cu meseria sa de agronom, în care uneori trebuie să "cobori în mocirlă" pentru a-ţi face treaba corect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.