Vicepremierul Costin Borc a declarat, pentru Digi 24, că ar fi bine ca Dacian Cioloş să rămână prim-ministru şi după alegerile parlamentare din toamnă, acesta putând conduce, eventual, un guvern de uniune naţională ce ar putea da mai multă putere României în negocierile ce vor urma privind viitorul Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dacian Cioloş, daca vă fi premier în decembrie sau după alegeri, va fi premierul unui guvern politic. Că va fi monocolor, de alianţă sau de uniune naţională, rezultatele alegerilor vor demonstra”, a declarat Costin Borc la Digi 24. Întrebat fiind dacă ar fi bine ca Cioloş să rămână fruntea Guvernului şi după alegeri, Borc a răspuns: ”Da, personal cred”.

Vicepremierul Borc a spus că varianta unui guvern de uniune naţională este dezirabilă din perspectiva relaţiilor cu Uniunea Europeană. „Nu m-aş feri de ideea unui guvern de uniune naţională. Ar putea da stabilitate unor planuri, o putere pozitivă României la negocierile despre Uniunea care va urma”, a argumentat Borc.

Întrebat dacă ar da un răspuns favorabil unei cereri de a prelua conducerea Guvernului, Costin Borc a spus: „N-am venit mânat în această luptă nici de dorinţa de galoane, de a-mi îmbunătăţi CV-ul. Când îţi propune preşedintele sa fii premier, nu ştiu ce aş face. Gândul meu azi, şi spun cu toată onestitatea, e că nu îmi doresc funcţia de premier. Onoarea de a ţi se oferi funcţia de premier e extraordinară. Nu ştiu ce aş face atunci. N-am reflectat, cum de altfel când eram în uzina din Medgidia şi premierul m-a sunat, nu-mi trecea prin gând că aş accepta poziţia de vicepremier. La Palatul Victoria am intrat cu jumătate de inimă.”

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Antena 3, că social-democraţii nu vor încheia alianţe cu PNL pentru a forma Guvernul atât timp cât el este preşedintele partidului, oricât de "dezamăgiţi" ar fi Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta, fără a explica însă de ce susţine că decizia i-ar afecta pe cei doi.

"PSD nu face Guvern cu PNL. Chiar dacă este dezamăgit şi domnul Ponta, chiar dacă este dezamăgit şi domnul Tăriceanu, PSD nu face cu PNL. Aş vrea să închidem subiectul ăsta din punctul de vedere al PSD", a spus Dragnea, cu privire la strategiile social-democraţiilor pentru perioada de după alegerile parlamentare, adăugând că este "exclusă" o alianţă PSD-PNL cât timp el conduce partidul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.